Hrvatska
FOTO: Alkar gurnuo 'mrave' prema provaliji

FOTO: Alkar gurnuo 'mrave' prema provaliji

Autor: Branko Tabak

Derbi začelja u Sinju.

Važnu pobjedu izborili su igrači Alkara u derbiju začelja HT Premijer lige protiv Zagreba. Jurišnici Nevena Plantaka su slaviili 80-71 i tako stigli do svoje pete osvosezonske pobjede.

Od početka susreta Alkar je nametnuo svoj ritam i poveo s visokih 17 poena razlike (32-15).

Sve do 35. minute kontrolirali su igru i rezultat. Tada Krapić zabija za 67-61 i dovodi gotovo sigurnu pobjedu Sinjana u pitanje. Minutu i pol prije kraja Zagreb je preko Buovca koji pogađa oba slobodna bacanja stigao na zaostatak od 3 poena (72-69).

Ukazao se tračak nade za 'mrave' kojeg je dvedeset sekundi kasnije ugasio Vuko koji zabija za 74-69. Kada je u sljedećem napadu Palokaj promašio šut za tri poena bilo je jasno da bodovi ostaju u Sinju. 

Pokušavali su gosti brzim prekršajima sustići zaostatak, pri tome iskazali i nervozu zbog koje je Tomas dobio tehičku. Alkar je sve to kapitalizirao sa šest od devet bacanja i na kraju slavio 80-71. 

Dajuan Graf s 20 poena i 7 asistencija, Tonko Vuko s 19 poena i 6 skokova te Leverenzel Booth sa 17 poena i 9 skokova su najzaslužniji za pobjedu Sinjana.

Ante Krapić je s 30 poena i 10 skokova bio usamljen na drugoj strani. Koliko toliko pratio ga je mladi Luka Tomas s 11 poena, 4 asistencije i 4 skoka.