Hrvatska
FOTO: Ante Perkušić riješio Medvjede s osam trica, nova pobjeda Ribole

FOTO: Ante Perkušić riješio Medvjede s osam trica, nova pobjeda Ribole

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: Marin Sušić

Prva muška liga!

Odličnu utakmicu odigrali su igrači 'Ribole Kaštela' na gostovanju u Domu košarke 'Cedevita' gdje ih je ugostio novi prvoligaš 'Medveščak'. 

Iako i dalje daleko od kompletiranog rostera, igrači Damira Rančića prikazali su još jednu lijepu košarkašku predstavu, a baš kao i protiv Omišana u prošlom kolu, i ovaj put su velikih zasluga za slavlje imali mladi igrači. 

Prednjačio je 19-godišnji Ante Perkušić, član 'Splita' na posudbi u 'Riboli', koji je pogodio čak 8 trica iz 11 pokušaja (72%), a susret je zaključio sa ukupno 26 poena, uz 5 uhvaćenih lopti. Sjajan je bio i godinu mlađi Petar Markota, još uvijek junior, za kojeg se mjesta našlo i u startnoj petorci. 

On je upisao 9 poena, bez promašaja iz igre (4/4), a koševima je pridodao 8 skokova, 3 osvojene lopte i dvije blokade. Među dvocifrenim strijelcima 'Ribole' bili su još Roko Galić i Ivan Svalina sa po 11 poena, te Krešimir Elez (12 skokova) i dojučerašnji kadet Antonio Klepo sa po 10, dok je Ante Delaš uz 8 poena imao 6 skokova i 7 asistencija.

U poraženoj momčadi prednjačio je Renato Serdarušić sa 23 koša i 10 skokova.U sljedećem kolu naša momčad ponovno ide na put, ovaj put u Dubrovnik, što će nam biti već četvrto gostovanje u prvih šest prvoligaških kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore