Hrvatska
Regija
Bajo odveo Cedevitu do velikog trijumfa

Bajo odveo Cedevitu do velikog trijumfa

Autor: Paulo Sarić

Izvrsna treća četvrtina dovoljna Vitaminima za pobjedu nad Partizanom.

Košarkaši Cedevite pobjedom nad Partizanom rezultatom 73-91 završili su zagrebački turnir juniorske ABA lige iskupivši se za poraze u prva dva kola. Ključnom se pokazala treća četvrtina koju su Zagrepčani dobili s čak 21 razlike (16-37) čime su dvoznamenkasti zaostatak pretvorili u istovjetnu prednost.

Nakon izjednačenih prvih pet minuta gosti su ubacili u brzinu više. Jednom od najvećih regionalnih talenta Marku Pecarskom priključili su se suigrači, pa je Partizan učas napravio seriju 3-13 i otišao na dvoznamenkastu prednost (17-7). Cedevitu je na priključku držao raspoloženi Darko Bajo koji je s nekoliko vezanih koševa spriječio Beograđane da se odvoje na veću razliku. Prednost gostiju cijelo se poluvrijeme vrtjela oko deset koševa, s koliko se i otišlo na odmor (44-34), a onda je uslijedila prava mala renesansa Zagrepčana. Razigrali su se Vito Čubrilo i Fran Jacović, a Jordano se vratio na izdanja iz prošle dvije utakmice pa su Vitamini napravili seriju 1-19 i došli nadomak dvoznamenkaste prednosti. Partizan je nakratko s linije slobodnih bacanja zaustavio nalet domaćina i prišao na samo minus tri (58-61), no Vitamini su treću četvrtinu završili serijom 2-10 te se košem mladog slovenskog reprezentativca Roka Radoviča po prvi puta odvojili na dvoznamenkastu prednost. Sljedeće su četiri minute protekle u izjednačenoj igri, a onda je hrvatski prvak ponovno zaigrao kako zna, napravio 0-9 i riješio pitanje pobjednika.

Cedevitu su do velikog trijumfa predvodili Darko Bajo s 27 koševa, devet skokova i dvije asistencije, dok su Antonio Jordano i Vito Čubrilo dodali 19, odnosno 15 poena, svatko s po pet asistencija. Najbolji u beogradskim redovima očekivano je bio Pecarski s 27 koševa i 11 skokova, no uz relativno loš šut za centra, pa su Zagrepčani na koncu došli do vrijednog trijumfa.