Hrvatska
Regija
FOTO: Basket4Kids - Brođanke i Osječani izborili finale

FOTO: Basket4Kids - Brođanke i Osječani izborili finale

Kvalifikacijski turnir za regiju Slavonija i Baranja.

u subotu 26.10. i nedjelju 27.10.2019. godine je u organizaciji Sport Klub televizije u dvorani OŠ Darda u Dardi i dvorani Gradski Vrt u Osijeku održan kvalifikacijski turnir Basket4kids za regiju Slavonije i Baranje. 

Basket4kids je turnir koji se održava već treću godinu za redom i igra se u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a cilj mu je promoviranje košarke za djecu, povezivanje i druženje djece te osiguravanje klubovima koji ulažu u rad s djecom što više kvalitetnih utakmica s vršnjacima iz drugih zemalja. 

Nakon finalnih turnira u pojedinim državama organizira se i završni finalni turnir na kojem se dobiva pobjednik turnira za tu sezonu. Turnir je počeo 2017. godine s 96 ekipa samo za dječake, zatim je 2018. godine porastao na 170 ekipa, a u ovoj godini se proširio i na djevojčice te ga igra rekordnih 350 klubova. 

Sve utakmice u svim državama se prenose u direktnim TV prijenosima na Youtube kanalu Sport Klub televizije, dok se finalni turniri u svakoj državi i završni finalni turnir prenose u direktnom TV prijenosu na Sport Klub televiziji. 

Domaćini turnira za djevojčice i dječake 2007. godišta bili su KK Mursa Vrijednosnice Osijek i KK Vrijednosnice Osijek, a sponzori koji su pomogli da se ovaj turnir održi su tvrtke: Vrijednosnice Osijek, Jamnica plus d.d., Belje plus d.o.o. i Osječka Pivovara, dok su dvorane osigurali čelni ljudi OŠ Darda i dvorane Gradski Vrt u Osijeku. 

Na turniru za djevojčice nastupale su četiri ekipe: ŽKK Brod Na Savi i ŽKK Brod iz Slavonskog Broda te ŽKK Županja i ŽKK Vinkovci. Nakon šest odigranih utakmica ekipa Brod Na Savi pobijedila je sve protivnice te postala pobjednik kvalifikacijskog turnira. 

Turnir za dječake okupio je osam ekipa u dvije skupine i to: 

Skupina A: KK Tigrići i KK Klasije iz Slavonskog Broda, KK Belišće i KK Vrijednosnice Osijek

Skupina B: KK Borovo Vukovar, KK Brod iz Sl. Broda, KK Vinkovci i KK Vrijednosnice Os Darda. 

Nakon razigravanja u skupinama i pobjedama u svim utakmicama u finale su se plasirale ekipe iz Osijeka i Vukovara. Rezultatom u finalu: KK Vrijednosnice Osijek - KK Borovo Vukovar 61:12, mladi ''Brokeri'' plasirali su se treći puta za redom na finalni turnir ''Basket4kids'' Hrvatska, a za ekipu trenera Juraja Borasa i Ivana Kiša igrali su Jelečević G, Vukobratović B, Anđelić L, Vučemilović M, Rejo L, Keglević A, Mastanjević L, Debeljak M, Ivoš F, Vidaković M i Šipka L. 

Na cijelom turniru je odigrano ukupno 19 utakmica, gdje smo vidjeli puno talenta, odličnih mladih košarkašica i košarkaša, puno dobrih košarkaških poteza te borbe i zalaganja za svoj tim. Ekipe ŽKK Brod Na Savi i KK Vrijednosnice Osijek osvajači su turnira za Slavoniju i Baranju te ostvarili pravo nastupa na Final four turniru za Hrvatsku koji će se održati u Kastvu u travnju sljedeće godine.