Hrvatska
Regija
FOTO: Bez 'playa' nema igre, bez igre pobjeda... U očekivanju novih kazni, Zadar upisao novi poraz

FOTO: Bez 'playa' nema igre, bez igre pobjeda... U očekivanju novih kazni, Zadar upisao novi poraz

Autor: Paulo Sarić

Lista je iz kola u kolo sve duža.

Košarkaši Zadra na domaćem su terenu pred nešto manje od 5000 gledatelja upisali novi poraz u ABA ligi. Večeras je od igrača Danijela Jusupa bolji bio Partizan rezultatom 57-72 produljivši period jesenske košarkaške suše u Dalmaciji.

Bilo je to sporo otvaranje susreta s obje strane. Nakon polaganja Ivanova u prvoj minutu, gosti iz Beograda su 'ni iz čega' došli do dva posjeda prednosti i lakše nego su trebali preuzeli rezultatsku inicijativu. Ulazak Stefana Fundića nakratko je ojačao domaću obranu, plod čega su dvije izgubljene lopte Partizana, što su Junaković i Allen iskoristili da pogocima iza linije 6,75 dovedu svoju momčad do vodstva (10-8).

Pokazat će se, jedinog u utakmici.

Uslijedio je, kako to ove sezone biva, period bolje igre gostiju koji su zahvaljujući dobroj roli Jaramaza u naredne dvije minute ubacili jednaki broj poena kao u prvih šest i preuzeli sve konce u svoje ruke. Nova trica Zadra, ovaj put djelo Karla Junakovića, vratila je plavo-bijele na dohvat ruke zaostatka na kojemu su ostali do otvaranja druge dionice kada je šut za tri poena počeo služiti i momke Andree Trinchierija.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Semafor je u 14. minuti pokazivao 16-26, a kao što sam broj poena zorno pokazuje, najveća boljka domaćeg sastava ponovno je bila organizacija igre. Startni razigravač Martin Junaković u tim je trenucima imao četiri izgubljene lopte, naspram samo dvije asistencije, a protok lopte bio je daleko od željenog, radi čega je patio postotak šuta iz igre (36 posto). Zadrane je u tim trenucima od blata sačuvao samo rani bonus Partizana zbog čega su na liniji penala „kampirali“ Ivanov i Junaković, no nije trebalo dugo čekati da raspoloženi Beograđani novim dalekometnim ubačajima odu na dvoznamenkastu razliku.

Raspištoljili su se gosti nakon 1-7 iz prve četvrtine i sa sedam trica u drugih deset minuta igre (Paige tri) sagradili ugodnih plus 15 pred odlazak u svlačionice (30-45).

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Otvaranje nastavka donijelo je nešto bržu igru, a u takvoj su konstelaciji snaga Zadrani u jednom trenutku prišli i na minus deset. No, bliže od toga nisu uspjeli stići. Većina treće četvrtine je protekla u igri koš-na-koš, da bi serija napadačkih pogrešaka i posljedična serija 0-6 minutu prije kraja odveli Partizana na plus 19 (43-62) što je rezultiralo burnim reakcijama s tribina usmjerenim rukovodstvu kluba.

Valja istaknuti i da je veliki broj gledatelja, nezadovoljan viđenim, prije kraja susreta napustio tribine

Goste su je nove pobjede vodio Marcus Paige s 14 poena, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Bryon Allen sa 16 koševa.