Hrvatska
Regija
FOTO: Bez trice ne ide. Zadrani bez šanse u Beogradu

FOTO: Bez trice ne ide. Zadrani bez šanse u Beogradu

Autor: Paulo Sarić

Kada je „Parni valjak“ upalio motore nije bilo povratka za Zadrane.

Košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Partizana u 17. kolu ABA lige. Prvoplasirana momčad regionalnog natjecanja pokazala se kao prevelik zalogaj za jadranske davljenike koji su parket napustili pognutih glava, s uvjerljivim porazom 87-60.

Prvih pet minuta je proteklo u znaku jakih obrana i brojnih promašaja s obje strane, a sam rezultat je bio primjereniji kifamenu nego košarci. Jedine domaće poene ubacio je James McAdoo s linije slobodnih bacanja, ali ni Zadrani nisu bili puno bolji. Tek su se Ivanov i Allen upisali u strijelce, pa je semafor sredinom prve četvrtine pokazivao „rukometnih“ 1-4. Mini nalet crno-bijelih i serija 7-2 nagovijestila je buđenje Trinchierijeva sastava, no koncentracija gostiju u obrani nije popuštala pa se u drugu dionicu ušli s pola koša prednosti Zadra (12-13).

Jusupovim je momcima u tim trenucima na ruku išao katastrofalan šut za tri poena Partizana čiji su igrači u prvih deset minuta promašili svih devet lopti upućenih iza linije 6,75, no ni plavo-bijeli nisu bili ništa precizniji po tom pitanju. Doslovno. Promašaji s obje strane nastavili su se nizati pa smo prvi dalekometni ubačaj vidjeli tek u 14. minuti. „Slavljenik“ je bio Ognjen Jaramaz za 19-17.

FOTO: Partizan NIS

Pogođena trica kao da je dala injekciju samopouzdanja beogradskom sastavu koji je ubacio u brzinu više i polako počeo preuzimati kontrolu na parketu.

U naredne četiri minute domaćini su ubacili jednak broj poena kao u prvih 14 i učas se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Razigrao se Jaramaz, a dobru rolu je odigrao i iskusni Novica Veličković i eto Partizana na 34-23. Nestala je ona čvrsta zadarska obrana iz početnih minuta, a i domaćini su ponešto namjestili nišanske sprave, za seriju 9-2 u završnici prvog poluvremena koja je regionalne lidere na veliki odmor odvela sa 17 koševa viška na kontu (43-26).

O napadačkoj igri Zadra dovoljno govori podatak da u prvih 20 minuta nisu ubacili niti jednu tricu. A bio je to „tek početak“.

FOTO: Partizan NIS

Kada „Parni valjak“ jednom upali motore suparniku nema povratka, što su na svojoj koži večeras zorno osjetili igrači Danijela Jusupa. Semafor je sredinom treće četvrtine pokazivao 52-28 za domaćine, da bi pravi potop nakratko odgodio Stefan Fundić koji je povezao deset poena i primakao svoju momčad na 17 koševa minusa uoči posljednjih deset minuta.

Uzalud vam trud svirači.

Promašaji iza linije 6,75 nastavili su se gomilati pa su Zadrani uskoro „nazvali doma“ iz Beograda.

0-23!

Partizan je nastavio povećavati prednost i u jednom trenutku došao do 30 poena plusa, da bi jedino uzbuđenje do kraja susreta donijela prva trica Zadra.

Domagoj Vuković za 84-57!

I to je bilo sve narode.

Najefikasniji kod Partizana bili su Jaramaz i McAdoo s po 13 koševa, dok je Zadrane predvodio Fundić s 19 poena.