Hrvatska
FOTO: Borna Kapusta show za Ciboninu obranu naslova pobjednika SuperSport kupa Krešimir Ćosić

FOTO: Borna Kapusta show za Ciboninu obranu naslova pobjednika SuperSport kupa Krešimir Ćosić

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Prvi trenerski trofej Josipa Sesara i igrački Borne Kapuste

Cibona je obranila naslov pobjednika SuperSport kupa Krešimir Ćosić. U reprizi prošlogodišnjeg finala momčad Josipa Sesara je bila bolja Cedevite Junior 66-86. Do pobjede je Cibonu predvodio fantastični Borna Kapusta s 27 poena i 8 asistencija kojem su zasluženo pripali pehari za najboljeg igrača i najboljeg strijelca. Cibona je na ovaj način postala rekorder po broju osvojenih kupova - devet. Zadrani su Kup osvojili osam puta, Cedevita sedam, Split je pobjednik bio pet puta, a Zagreb tri.

Prije prvog podbacivanja minutom šutnje odana je počast 16-godišnjem Toniju Vidoviću, igrača KK FSV, koji je preminuo jutros nakon što mu je u četvrtak pozlilo za vrijeme juniorske utakmice njegov kluba i KK Zamet.

Prvo osjetljivije vodstvo imala je momčad Cedevite Junior koja je tricom Renata Serdarušića povela 9-4. Cibona je preko Borne Kapuste (3) i Lovre Mazalina (2) stigla do 9-9, a potom i povela 11-13.

Uslijedile su dvije serije. Prvo su Vitamini serijom 7-0 pobjegli na 18-13, da bi Cibosi odgovorili uraganski te s 19 poena u nizu napravili vrlo ozbiljan korak prema pobjedi (18-32). Cedevita uspijeva zaustaviti Cibonin nalet pa se na odmor između dva poluvremena otišlo s istom razlikom (31-45).

Poletjela je Cibona u trećoj četvrtini +18 (34-52) i kad se činilo da je utakmica blizu rješavanja pitanja pobjednika Cedevita Junior se približava na samo šest poena zaostatka (54-60). Razigrani Kapusta na isteku ove dionice igre zabija iz teške situacije za 54-62.

Serdarušić je na otvaranju posljednje četvrtine tricom približio svoju momčad na pet poena razlike (57-62). Uslijedio je Kapustin MVP show. Prvo je asistirao Bundoviću, a onda zabio 10 poena u nizu za nedostižnih +17 Cibone u 35. minuti (57-74). Cedevitina igra se tu potpuno raspala, a prednost protivnika raste i do +24 (59-83).

Borna Kapusta je zabio 27 poena uz 8 asistencija. Odlično ga je pratio Filip Bundovića sa 17 poena. Bio je dvojac na čijim je leđima Cibona iznijela ovu pobjedu. Kod Cedevite Junior Jakov Mustapić je postigao 20 poena uz pet asistencija. Renato Serdaušić je dodao 10 poena uz 7 skokova.