Hrvatska
Regija
FOTO: Božić i Grant nedovoljni Zadru

FOTO: Božić i Grant nedovoljni Zadru

Autor: Paulo Sarić

Suša se nastavlja. Zadar 11 godina bez pobjede u Ljubljani.

Zadar je upisao i treći poraz u regionalnoj ligi. Večeras je pred 1000 gledatelja bolja od momčadi Aleša Pipana bila Petrol Olimpija koja je rezultatom 91-81 došla do svoje druge pobjede u ABA ligi.

Olimpija je vrlo dobro otvorila susret te je igračima Zorana Martića trebalo samo tri i pol minute da se odvoje na dvoznamenkastu prednost (14-4) i nametnu svoj ritam. Kao i u prethodnim susretima najveći problemi Zadrana dolazili su na defenzivnom dijelu terena pa su Pipanovi momci već u prvoj četvrtini primili 29 poena.

Gosti su bolje otvorili drugu dionicu te su serijom 2-12 na zahvaljujući dvjema tricama, Lovre Bašića i Petra Marića, prišli na samo četiri koša zaostatka (32-28), no Slovenci se nisu dali pokolebati pa su se već kroz nekoliko minuta vratili na dvocifreno vodstvo. Prednost pod obručima domaćeg sastava nije uspijevala anulirati ni vrlo dobra partija Luke Božića koji je sa sedam uzastopnih koševa držao Zadrane na kakvom-takvom priključku, pa se na odmor otišlo s plus 11 za domaćine (48-37).

FOTO: Aleš Fevzer - KK Petrol Olimpija

Dalmatinci su se malo pribrali u trećoj četvrtini i zaigrali bolju obranu te su malo po malo počeli hvatati priključak. Serija 0-6 u koju je Grant ugradio četiri, a Božić dva poena primakla je hrvatskog abaligaša na minus tri (57-54) i vratila hrvatsku momčad u igru.

U posljednjih se deset minuta ušlo s plus četiri za Slovence koji su se mučili za svaki koš, no ni Zadrani nisu uspijevali povezati svoje redove na željeni način, pa je bilo izgledno da će odlučiti prva šuterska serija. U nju je ušao Jan Špan koji je s tri dalekometna ubačaja vratio svoju momčad na plus 12 (73-61), nakon čega više nije bilo povratka za Zadar.

Domaćine su do druge pobjede u ABA ligi vodili Jan Špan i Miha Lapornik s po 19 koševa, čemu je potonji dodao i šest asistencija, dok je najefikasniji u zadarskim redovima bio Luka Božić s 20 poena.