Hrvatska
Regija
FOTO: Cedevita posustala u završnici. O finalistu ABA lige odlučivat će se u Zagrebu

FOTO: Cedevita posustala u završnici. O finalistu ABA lige odlučivat će se u Zagrebu

Autor: Paulo Sarić

Konačni rezultat ne daje pravu sliku događanja na parketu.

Kakva je to borba bila. Čitava je Morača prije početka susreta bila u bojama Budućnosti, a takva je atmosfera motivirajuće djelovala na Repešine momke koji su večeras mogli birati izmeću dvije spartanske opcije: sa štitom ili na njemu. 'Odabrali' su prvu. Nakon velike borbe branitelj regionalnog naslova svladao je Cedevitu rezultatom 87-72 i izborio 'majstoricu' koja će odlučivati o finalistu ABA lige.

Već je prvih nekoliko minuta nagovijestilo da će to biti još jedna čvrsta i tvrda utakmica kakvoj smo svjedočili u ponedjeljak u Zagrebu. Naglasak je bio na obranama pa su se ekipe za svaki poen morale dobro namučiti. U takvoj su se igri momčadi izmjenjivale u vodstvu, a koševi su padali gotovo isključivo iz reketa ili iza linije 6,75. Šut za tri poena dobro je služio hrvatskog prvaka koji je dalekometnim ubačajima, prije svega Ivana Ramljaka, držao priključak u prvoj četvrtini. Izjednačena se igra nastavila i kroz drugu dionicu, uz malu iznimku domaće serije 7-0 koja je odvela Podgoričane na pet poena viška minutu prije odlaska u svlačionice (33-28), da bi nova trica gostiju, ukupno peta u prvih 20 minuta, nagovijestila otvoren nastavak susreta.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Dalekometni je šut bio najveća snaga Cedevite u prvom poluvremenu koja je njime nadoknađivala sve nedostatke ispod obruča i vrlo loših 25 posto šuta za dva poena. S druge strane, dijametralno suprotna situacija i čak devet promašenih trica domaćina.

Sve do sredine treće četvrtine gledali smo taktičko nadmudrivanje dvaju hrvatskih trenera i igru koš-na-koš, a onda je nekoliko ishitrenih poteza 'Vitamina' i 60 sekundi dobre igre Budućnosti usmjerilo ostatak susreta. Nova serija 7-0 dovela je domaćine nadomak dvoznamenkaste prednosti (45-35) i ispisala scenarij za preostalih petnaestak minuta. Cedevita je do kraja utakmice lovila zaostatak, no najbliže što je uspjela prići bilo je na posjed zaostatka u 34. minuti. Filip Krušlin je pokrenuo, a Ivan Ramljak dovršio seriju 0-7 koja je anulirala period dobre igre Nemanje Gordića i primaknula Zagrepčane na tri poena zaostatka (65-62).

No, bilo je to sve što smo vidjeli od Rimčevog sastava.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Kada je bilo najpotrebnije domaćini su pogoditi tri trice, po jednu Nikolić, Cole i Bell i praktički prelomili susret. Ako je u tim trenucima pobjednik susreta i dolazio pod znak pitanja sve je dileme dalekometnom dvicom odagnao Danilo Nikolić četiri i pol minute prije nakon čega su domaćini samo nastavili povećavati prednost do konačnih plus 15.

Izjednačene strijelce Budućnosti predvodio je Edwin Jackson s 15 poena čemu je dodao i šest skokova, od čega čak pet u napadu, dok je najefikasniji u redovima hrvatskog prvaka bio Pullen s 18 koševa.

O pobjedniku polufinalne serije i finalistu ABA lige odlučivat će 'majstorica' koja se igra iduću nedjelju u Zagrebu, s početkom u 19 sati.