Regija
FOTO: Cedevita pregazila Cibonu

FOTO: Cedevita pregazila Cibonu

Autor: Teo Cilar

Cibona bez šansi kod raspoložene Cedevite. Roko Prkačin debitirao u ABA ligi.

Košarkaši Cedevite su u gradskom derbiju 15. kola ABA lige razbili Cibonu s 89:68. Cedevita je već do poluvremena ostvarila 17 poena prednosti, a gradske rivale potpuno su dotukli u trećem periodu.

Cibona je u večerašnjoj utakmici u gostima kod Cedevite parirala i to donekle samo u prvoj četvrtini. Odličnom igrom vitamini su nakon šest i pol minuta igre došli do vodstva 18:6, a u tom su se periodu istakli Justin Cobbs i Filip Krušlin. Filip Bundović tricom i Marin Rozić polaganjem smanjuju na minus sedam, ali Cedevita opet preko Krušlina i Elgina Cooka dolazi do dvocifrenih plus 11. Tu su stali i u posljednju minutu i pol prve četvrtine više nisu postigli poene, ali zato Cibona je i serijom 6:0 smanjuje na 22:17.

Nakon što su u prve dvije minute drugog perioda držali priključak i smanjili na minus četiri, tu su stali, a Cedevita za nešto više od tri minute odlazi na 43:26. S istom se razlikom otišlo na odmor, a Cibona se u drugom dijelu utakmice nije uspijela oporaviti.

Vitamini su odmah na početku drugog poluvremena dali do znanja vukovima da im neće dopustiti da se još jednom vrate u utakmicu. Serijom 6:0 bježe na 23 poena prednosti, a na dvije minute do kraja četvrtine i do najviših 71:36 na utakmici. Upravo je u tim trenucima po prvi puta u dresu Cibone u jednoj ABA ligaškoj utakmici istrčao šesnaestogodišnji Roko Prkačin. 

Kako je pitanje pobjednika bilo riješeno, sve oči u posljednjoj dionici bile su uprte u Prkačina koji nije razočarao. Cibona je uspjela ublažiti poraz, ali loš dojam svejedno nisu uspjeli popraviti. Unatoč lošoj igri i porazu, dobra stvar je ta što je Prkačin dobio priliku, igrao je 12 minuta, a za to je vrijeme ubacio 6 poena (2/2 dvica, 2/6 slobodna bacanja) uz 6 skokova, a imao je i jednu osvojenu loptu. Od ostalih igrača Cibone spomenimo Bundovića koji je jedini odigrao na nivou kod Cibone, ubacio je 16 poena.

Cook je bio najbolji u redovima Cedevite s 23 poena, 11 skokova, 3 asistencije i dvije osvojene lopte, Edo Murić je zabio 13, Cobbs 12 uz 5 asista, a dvoznamenkasti su još bili Krušlin s 10, kao i Andrija Stipanović koji je uhvatio i 7 skokova uz 4 asistencije.