Hrvatska
FOTO: 'Cibosi' blitzkriegom u deset minuta riješili posao i poslali snažnu poruku Zadru

FOTO: 'Cibosi' blitzkriegom u deset minuta riješili posao i poslali snažnu poruku Zadru

Autor: Paulo Sarić

Do kraja smo gledali tek odrađivanje posla domaće momčadi…

Cibona je rutinski odradila posao u HT Premijer ligi. Momčad Ivana Velića na domaćem je terenu pred nekoliko stotina gledatelja svladala KK Vrijednosnice Osijek rezultatom 89-71 i došla do šeste pobjede u domaćem prvenstvu. Sve je bilo gotovo praktički već nakon prve četvrtine koju su 'Vukovi' dobili s ogromna 24 poena razlike (35-11) što su mirno održavali do samoga kraja.

Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj su gosti poveli 0-2, da bi na koncu izgubili gotovo 20 razlike. Imali su Slavonci i 3-4 nakon zakucavanja Abdul-Malika Abua, a isti je igrač uz pomoć nekadašnjeg 'Cibosa' Ante Gospića sve do pete minute držao Osječane na dva posjeda zaostatka.

FOTO: KK Cibona Facebook

A onda je krenulo. Cibona je do kraja prve četvrtine napravila seriju 21-2, otišla na ogromna 24 koša prednosti i praktički riješila pitanje pobjednika.

Gosti su se probudili u drugoj dionici pa se narednih osam minuta razlika kretala na dvadesetak poena viška za Zagrepčane, no kako se približavalo poluvrijeme tako su Slavonci igrali sve bolje te su u jednom trenutku, nakon polaganja Ozrena Pavlovića, prišli i na samo minus 12 (53-41). Ipak, bila je to samo posljedica malog opuštanja u domaćim redovima što se potvrdilo i na otvaranju dugoga dijela. Johndre Jefferson je nastavio tamo gdje je stao u prvoj četvrtini u kojoj je s 15 koševa nemilosrdno zatrpao suparnički koš, pa je semafor na ulasku u 26. minutu ponovno pokazivao plus 20 za domaćine (65-45).

FOTO: KK Cibona Facebook

S istom se razlikom ušlo i u posljednju dionicu u kojoj smo gledali odrađivanje posla od strane Velićeve momčadi koja je uspjela bez puno znoja doći do nove pobjede i vratiti se na drugo mjesto na ljestvici. Prišli su Osječani, doduše, u jednom trenutku na minus 14 (72-58), no za više od toga nisu imali snage pa su bodovi ostali 'pod Tornjem'.

Vrlo je dobru utakmicu odigrao američki visoki igrač Johndre Jefferson koji je s 20 poena predvodio sve strijelce, a ruku su mu dali Brandis-Raley Ross i Damir Markota koji su dodali po 12 koševa, dok je najefikasniji u redovima Osijeka bio Ante Gospić s 18 poena.