Hrvatska
FOTO: Da se barem svaki dan igra HT Premijer liga... Zadar ubacio 121 poen i lakoćom svladao Dubravu

FOTO: Da se barem svaki dan igra HT Premijer liga... Zadar ubacio 121 poen i lakoćom svladao Dubravu

Autor: Paulo Sarić

Minute su dobili i mladi Duje Brala i Mario Fantina.

Košarkaši Zadra u posljednjem su susretu četvrtog kola HT Premijer lige pred 374 gledatelja svladali Dubravu rezultatom 121-82 i zadržali stopostotan učinak na domaćem terenu u hrvatskom prvenstvu. Nakon sporijeg otvaranja, stvari su sredinom druge dionice sjele na svoje mjesto, pa gosti na koncu i mogu biti zadovoljni s konačnih minus 39.

Vidjelo se u prvim minutama da su nedavni događaji ostavili traga na domaćim igračima, što su momci s istoka Zagreba iskoristili da se na iznenađenje okupljenih u sedmoj minuti odvoje na plus osam (14-22) i natjeraju trenera Franka Sterlu na prvu minutu odmora. Razigrani su bili Christopher Hortman i Kristijan Šutalo koji su koristili sve greške dalmatinske obrane, a posebno je bio inspiriran 31-godišnji Amerikanac koji je već do sredine druge dionice ubacio 15 poena. Prikazana košarka nije oduševila domaću publiku koja se, dijelom iz dosade, dijelom iz poruge, odlučila zabaviti popularnim valovima.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Gosti su se držali na priključku do 16. minute kada je svoju prvu tricu ubacio Karlo Uljarević pokrenuvši lavinu koja nije stala do kraja utakmice. Bila je to rijetko viđena kanonada. Četiri vezane trice nekadašnjeg igrača Cibone u samo minutu i 29 sekundi okrenule su vodu na domaći mlin pa su Zadrani do odlaska u svlačionice otišli na plus 17 (63-46).

U nastavku smo gledali odrađivanje posla domaćeg sastava, a vrijedi istaknuti i da su priliku da okuse parket dobili i mladi Mario Fantina i Duje Brala.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Karlo Uljarević i Bryon Allen s 20, odnosno 18 poena, dok je najraspoloženiji u redovima Dubrave bio Hortman s 33 koša.