Hrvatska
FOTO: Dario Šarić: Dao bih sve da narod jednog dana dočeka košarkaše kao što je nogometaše!

FOTO: Dario Šarić: Dao bih sve da narod jednog dana dočeka košarkaše kao što je nogometaše!

Autor: Saša Ćirić

Jučer srebrni nogometaši, danas Dario Šarić u Zadru.

Danas je na Višnjiku održana košarkaška klinika za mlade košarkaše. Organizator događaja je Red Bull, a glavna zvijezda naša NBA zvijezda Dario Šarić.

U četverosatnoj radionici su se mladi košarkaši natjecali međusobno i s Darijem u više disciplina: šutu, driblingu s preprekama... Svatko je htio svojih nekoliko trenutaka s hrvatskim reprezentativcem, a skidali su se dresovi, obuća, kape, sve u jednom cilju - dobiti Darijev potpis!

Naravno, u kratkom razgovoru s mladim Šibenčaninom nismo mogli zaobići aktualne teme. Kako ste imali prilike vidjeti i na našoj stranici, Dario je zdušno navijao za nogometnu reprezentaciju na SP-u u Rusiji. Na pitanje o toj temi je imao spreman odgovor:

- Uspjeh nogometaša u Rusiji je velika stvar za cijelu državu, a nama košarkašima je dodatni motiv za postizanje sličnih uspjeha. Gledajući prvo veliki doček u Zagrebu, pa nakon toga ove manje po ostalim gradovima, prokomentirao sam to s Bojanom Bogdanovićem. Složili smo se da bismo dali sve novce koje smo dosad zaradili i koje ćemo zaraditi u budućnosti, samo da dobijemo priliku osjetiti taj osjećaj kad razveseliš narod u tolikoj mjeri da ti uzvrati ovakvim izljevom ljubavi i vjernosti kao što su to imali prilike osjetiti nogometaši.

Prva prilika je praktički iza ugla, SP u Kini je dogodine.

- Da, Kina je blizu, ali dat ćemo (NBA igrači) sve od sebe da već u rujanskom prozoru kvalifikacija izvučemo maksimum te na taj način rasteretimo momke prije kraja kvalifikacija. Nakon toga ćemo u Kini pokušati napraviti nešto.

U našoj foto galeriji možete doživjeti dio atmosfere s košarkaške klinike Red Bulla.