Hrvatska
FOTO: Dedić i Dujić za osmu pobjedu Zadranki

FOTO: Dedić i Dujić za osmu pobjedu Zadranki

Autor: Paulo Sarić

Slavonke su se dobro držale te su umalo došle do druge ovosezonske pobjede nad ŽKK Zadar.

Košarkašice Zadra došle su do druge uzastopne pobjede u Prvoj ženskoj ligi. Nakon slavlja u Šibeniku igračice Marije Mazije na domaćem su terenu svladale ŽKK Plamen Požega rezultatom 66-59. Utakmica je bila otvorena do samoga kraja, a na koncu je presudila serija 6-0 kojom su Zadranke došle do svog osmog ovosezonskog trijumfa.

Nakon izjednačenih prvih šest minuta gošće su, zanimljivo nakon izlaska svoje najviše igračice Sedine Halimić, zaigrale bolje i krenule u seriju 3-9. Imale su Požežanke, ponajviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, i šest poena prednosti dvije minute prije kraja prve četvrtine (10-16), no ubrzo su im u probleme s osobnim pogreškama upale ponajbolje igračice Martina Lovrić i Halimić pa je Zadrankama posao donekle bio olakšan.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Vidjelo se to i na parketu. Dalmatinke su odgovorile serijom 7-1 i u 14. minuti došle do novoga vodstva (20-19). Razigrana je bila mlada Nina Dedić koja je koristila probleme Slavonki u reketu, no s druge je strane raspoložena bila Kristina Soldo pa smo do odmora gledali igru koš na koš. U svlačionice se otišlo s izjednačenim rezultatom (30-30), a u istom se ritmu nastavilo i u trećoj četvrtini.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Niti jedna ekipa nije se uspijevala odvojiti na više od četiri koša razlike sve do otvaranje posljednje dionice kada je Nina Dedić zaključila seriju Zadranki 9-0 kojom su igračice trenerice Mazije otišle na plus šest (53-47). Bilo je to izjednačenje najvećeg vodstva na utakmici te se činilo da će se susret u tim trenucima prelomiti, no s tim se nije slagala najbolja asistentica Prve ženske lige Kristina Soldo koja je s pet uzastopnih poena vratila gošće u priključak.

U samu se završnicu ušlo sa 60-58 za Zadranke, a onda je uslijedila već spomenuta serija 6-0 koja je prelomila utakmicu.

Najefikasnije u domaćim redovima bile su Nina Dedić s 18 koševa, 11 skokova i šest ukradenih lopti te Ivana Dujić s 15 poena, dok je Požežanke predvodila Kristina Soldo s 19 koševa i osam uhvaćenih lopti.