Hrvatska
Regija
FOTO: Desetkovani Split primio 104 poena u Skopju i upisao drugi uzastopni poraz u regionalnoj ligi

FOTO: Desetkovani Split primio 104 poena u Skopju i upisao drugi uzastopni poraz u regionalnoj ligi

Autor: Paulo Sarić

Bez tri igrača nije se moglo do pobjede na gostovanju kod MZT-a.

Košarkaši Splita upisali su drugi poraz u Drugoj ABA ligi. Momčad Vladimira Anzulovića dobro se držala prvih dvadesetak minuta, no oslabljena neigranjem Jamela Morrisa, Maura Veljačića i Josipa Jukića u nastavku je morala potpisati kapitulaciju pred makedonskim doprvakom koji je na koncu slavio rezultatom 104-87 i došao do svoje četvrte pobjede u regionalnom natjecanju.

Prvih smo pet minuta gledali izjednačenu utakmicu, a onda je nekadašnji kapetan KK Zadar Ive Ivanov s pet uzastopnih poena pokrenuo nalet Makedonaca 7-0 koji je minutom odmora prekinuo trener Anzulović. Resetiralo je to splitsku momčad koja je uzvratila serijom 2-9 i vratila se u vodstvo (21-23). Narednih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj igri, da bi novi period dobre igre hrvatske momčadi sredinom druge dionice odveo Splićane na ugodnih plus devet (32-41). Ipak, u preostalih šest minuta prvog poluvremena tek se mladi Roko Gizdavčić uspio iz igre upisati u strijelce, pa se na veliki odmor otišlo s 51-48 za MZT.

FOTO: KK MZT Skopje Aerodrom - Petr Stojanovski

Kao što rezultat i pokazuje, obrane niti na jednoj strani nisu bile na visokoj razini, što se nastavilo i u drugom poluvremenu. U takvoj su se igri bolje snašli domaćini koji su već sredinom treće četvrtine serijom 10-0 otišli na dvoznamenkastu prednost (66-54). Da utakmica ne bude prerano gotova pobrinuo se Maj Kovačević koji je trima tricama vratio svoju momčad u egal pa je semafor u nekoliko navrata pokazivao samo posjed zaostatka iz splitske perspektive, no završnica dionice je pripala MZT-u koji je u posljednjih deset minuta ušao s 80-70 što je bez velikih poteškoća održavao do samoga kraja.

Splićani su posljednji put prišli na jednoznamenkasti zaostatak nakon trice Tomislava Gabrića tri minute prije kraja, no nisu imali snage da utakmicu učine rezultatski zanimljivom pa su bodovi ostali u Skopju.

Stoti poen domaćeg sastava zabio je Andrija Bojić s linije slobodnih bacanja koji je, zajedno s Jamesom Woodardom, bio najefikasniji u redovima MZT-a s 18 poena, dok je Splićane predvodio mladi Mate Kalajžić koji je ubacio 19 koševa i podijelio sedam asistencija.