Hrvatska
FOTO: Dinamo se 'vratio' važnom gostujućom pobjedom

FOTO: Dinamo se 'vratio' važnom gostujućom pobjedom

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Kralj Kraljević

U zagrebačkom derbiju 2.kola Favbet Premijer lige Dinamo je kao gost slavio u Dubravi 80:70 i tako upisao prvu pobjedu ove sezone. Gosti su do pobjede stigli puno boljom igrom u završnici treće i početkom četvrte četvrtine kada su napravili seriju 31:9 i stigli do +19 (73:54).

U šuterski skromnom prvom dijelu Dubrava je na odmor otišla s prednošću 41:35 ponajviše zahvaljujući dvojcu Rajaofera – Škifić. U nastavku su se Filipu Kraljeviću priključili Kralj, Garafolić i Vučić pa je sastav Vanje Miljkovića u spomenutom periodu ubacio šest trica (Garafolić 3 i Kralj 2). Dubravaši su se uspjeli trgnuti i presingom po cijelom terenu zakratko kreirali seriju 13:2, a sve je bilo riješeno nakon trice Ivana Vučića za 78:67. Dinamu je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda protiv Dubrave.

Kraljević je s 20 poena i 10 skokova predvodio Dinamo. Vučić je dodao 18, a Hrvoje Garafolić 11. Kod Dubrave Josip Batinić je ubacio 19, Stelan Rajaofera 14, a Jure Škifić 11 poena.

''Nisam bio zadovoljan s našom energijom u prvom poluvremenu i biti ću sretan ako je uzrok tome umor od europskih utakmica i produžetak protiv Zaboka. U trećoj četvrtini smo imali energiju u skoku i u obrani i naravno tada i neke stvari u napadu lakše zabiješ. Na kraju nam je Dubrava napravila dosta problema s presingom ali mogu čestitati dečkima na prvoj pobjedi ove sezone'', kazao je trener Dinama Vanja Miljković.

''Imali smo određeni pritisak prije utakmice nakon neplaniranog poraza od Zaboka i možda smo malo i mlako otvorili. Znali smo da će Dubrava igrati agresivno i nismo dobro reagirali prvo poluvrijeme. Dogovor je bio na poluvremenu da se malo stisnemo i odigramo čvršće u obrani što nam je i uspjelo i na kraju smo zasluženo slavili'', naglasio je Filip Kraljević, centar Dinama.

''Pustili smo da utakmica prođe pokraj nas i to nam se ne smije dogoditi. Mi smo počeli igrati našu košarku tek na kraju, agresivno i maksimalno borbeno. Zašto do tada nismo igrali ne znam, ali moja odgovornost je prva pa nakon toga i igrača. Na nama je da radimo, a Dinamu čestitam na zasluženoj pobjedi'', rekao je trener Dubrave Marijan Bagarić.

''Teško je protiv momčadi kao što je Dinamo igrati bez šuta koji nas nije služio večeras. Borili smo se, ali jednostavno moraš nešto ubaciti. Probali smo se na kraju vratiti, ali jednostavno bilo je kasno. Trebamo ostati pozitivni i neke dobre stvari koje smo radili moramo raditi puno duže'', dodao je kapetan Dubrave Karlo Vragović

Standings provided by Sofascore