Hrvatska
FOTO: Dobar otpor Alkara na Višnjiku. Zadrani do pobjede tek u posljednjih osam minuta

FOTO: Dobar otpor Alkara na Višnjiku. Zadrani do pobjede tek u posljednjih osam minuta

Autor: Paulo Sarić

Nije to bila uvjerljiva partija, no bodovi se pišu.

Košarkaši Zadra slavili su u prvom susretu šestog kola HT Premijer lige protiv Alkara. Nakon što su nedjelju preokretom u posljednjoj četvrtini došli do pobjede nad Splitom na Gripama, igrači Danijela Jusupa večeras su pred petstotinjak gledatelja svladali Sinjane rezultatom 116-93.

Iako je samo otvaranje susreta proteklo u izjednačenoj igri, pa čak i maloj prednosti gostiju koji su sredinom prve četvrtine serijom 2-11 u jednom trenutku otišli na plus sedam (11-18), stvari su već do isteka desete minute počele sjedati na svoje mjesto. Napadačka suša krajem prve dionice skupo je koštala goste koji su bili na debljem kraju serije 10-0, ili 13-1, kako hoćete, pa nije dugo trebalo da se Zadrani odvoje na dvoznamenkastu prednost.

Bilo je to djelo Ive Ivanova koji je na ulasku u 12. minutu pogodio za 32-21.

Domaće je navijače više od neuvjerljive igre svojih ljubimaca u tim trenucima brinula ozljeda Ivana Siriščevića koji je prilikom jednog šuta krivo doskočio, a uskoro je ista sudbina zadesila i Ivana Jurelu, pri čemu je, čini se, gore prošao potonji. Do odlaska na veliki odmor uglavnom smo gledali igru koš-na-koš pa je semafor prije odlaska u svlačionice pokazivao 51-41.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Otvaranje nastavka donijelo je povratak Siriščevića na parket, a upravo je iskusni Splićanin dugom dvicom sredinom treće četvrtine odveo svoju momčad na do tad najvećih plus 19 (64-48). Nekoliko minuta kasnije na parketu smo prvi puta vidjeli „samurajsku kombinaciju“ u redovima Zadra kada su visoku liniju domaćina činili dugokosi Akos Keller i Domagoj Vuković koji bi svojom dužinom mogli stvarati velike probleme suparnicima, no to nije zastrašilo goste koji su na krilima dobre šuterske dionice i tri vezane trice na isteku 30. minute prišli na minus deset (78-68), natjeravši trenera Jusupa na jednominutni razgovor sa svojim igračima.

Stigao je Alkar u jednom trenutku i na osam poena zaostatka, no onda je krenuo domaći nalet koji je u nekoliko minuta riješio pitanje pobjednika. Raspištoljio se Siriščević koji je ubacio tri trice, a ruku su mu pružili Junaković i Keller pa su se Zadrani učas vratili na neuhvatljivih 18 razlike čime je stavljena točka na večerašnji susret.

Domaćine su do petog trijumfa u hrvatskom prvenstvu vodili Siriščević i Ivanov s 19, odnosno 17 poena, dok je kod Alkara najefikasniji bio Raphael Neal s 19 koševa.