Rezultati

ABA 2 liga: Gorica - Spars 84-85 HT Premijer liga: Cibona - Alkar 99:88 HT Premijer liga: Šibenka - Zadar 78-96 HT Premijer liga: Cibona - Split 72-76 HT Premijer liga: Split - Vrijednosnice Osijek Četvrtak, 04.03. - 19 sati ABA 2 liga: Gorica - Podgorica Petak, 05.03. - 20 sati

Hrvatska
FOTO: Navijačko ludilo 'raspametilo' i igrače

FOTO: Navijačko ludilo 'raspametilo' i igrače

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar - Šime Zelić

A u desnoj ruci donosim ti srce...

Dan nakon obrane naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Zadra i njihovi navijači i dalje su košarkaška priča vrijedna naslovnica.

Igračima je ovaj sport profesija, od košarke žive, ali onu dodanu vrijednost definitivno mogu dobiti u Zadru.

Kada igrači vide što ljudima u Zadru košarka znači i sami podlegnu emocijama i potpuno se opuste, ostavljajući iza sebe kruta pravila profesionalizma.

U drugim sredinama podignuo bi se pehar, zapjevalo u autobusu, otišlo na spavanje ili u nekim boljim vremenima na zajedničku večeru.

U Zadru je to malo drugačije. Slavi se u dvorani i ispred dvorane u kojoj je trofej osvojen, pa na putu, kod naplatnih kućica i na kraju ispred vlastite dvorane, bez obzira na vremenske uvjete i doba dana ili noći. Doček na glavnom gradskom trgu izostao je zbog pandemije. 

Kako je izgledao završni dio slavlja sinoć između 23 sata i ponoći ispred dvorane Krešimira Ćosić dočarava nam fotogalerija klupskog fotografa Šime Zelića.