Europa i Svijet
FOTO: Dvoboj velikana Fenerbahceu na krilima bivšeg LA Lakera

FOTO: Dvoboj velikana Fenerbahceu na krilima bivšeg LA Lakera

Autor: Teo Cilar

Dva giganta europske košarke odigrala utakmicu na mali broj poena.

Pravu košarkašku poslasticu vidjeli smo danas u prvoj utakmici dana Zadar Basketball Tournamenta u kojoj je Fenerbahce u posljednjoj četvrtini preokrenuo prednost Maccabija i na kraju došao do pobjede 65:60. Bila je ovo utakmica s dosta grešaka i promašaja s obje strane, a u takvoj se situaciji bolje snašao turski sastav

Rezervirano je u utakmicu ušao Fenerbahce dok je Maccabi već odigrao jednu utakmicu na turniru te je imao bolji ritam gdje su nakon šest i pol minuta igre imali vodstvo 9:3. Željko Obradović nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, pa su u igru ušli Jan Vesely, Kostas Sloukas i NBA pojačanje Tyler Ennis što je Fener završnicu četvrtine odigrao puno bolje. Na krilima Ennisa i Sloukasa koji je postigao pet poena u nizu i postavio konačan rezultat prve četvrtine od 14:13 za Maccabi. 

Druga četvrtina bila je u znaku turskog prvaka koji je uz dobre role i 5 poena Ennisa te 6 poena Tarika Biberovića došao do vodstva 24:31. Završnica četvrtine bila je na strani Maccabija koji s četiri poena u nizu smanjuje na 28:31 što je i bio konačan rezultat prvog poluvremena. 

U trećoj smo četvrtini vidjeli dosta grešaka, promašenih zicera s obje strane, a u takvoj se igri bolje snašao Maccabi koji je drugo poluvrijeme otvorio serijom 11:3 i ponovno preuzeo vodstvo koje je držao sve do tri minute prije kraja i rezultata 53:51 nakon čega Vesely skače u napadu i silovito zakucava za poravnanje. Neizvjesna završnica opet nije bila sretna za "Ponos Izraela" te su kao i jučer odigrali nešto lošije. Kod rezultata 58:61 za Fenerbahce na desetak sekundi do kraja, Angelo Caloiaro promašio je potpuno otvorenu tricu za poravnanje i tu je priči bio kraj.

Maccabi će tako uz dva poraza završiti grupnu fazu natjecanja te će u nedjelju igrati za peto mjesto. Najbolji u redovima poraženih bio je Johnny O`Bryant s 15 poena i 10 skokova, a nitko drugi nije bio dvoznamenkast tek su Scottie Wilbekin i Deandre Kane ubacili po 9 koševa. 

Kod Fenerbahcea najbolji Ennis s 15 poena i 4 skoka dok se Sloukas zaustavio na 13 poena i 3 asistencije. Fenerbahce će sutra protiv Olimpie Milano igrati utakmicu za prvo mjesto u skupini.