Hrvatska
FOTO: Filip Vujičić povukao Dubrovnik do preokreta i slavlja u Dubravi

FOTO: Filip Vujičić povukao Dubrovnik do preokreta i slavlja u Dubravi

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Drama nad dramama i pobjeda nakon produžetka

U 7.kolu Favbet Premijer lige Dubrovnik je nakon produžetka slavio u Dubravi 78:74. Bio je to susret velikih rezultatskih preokreta u kojem su gosti na startu poveli 14:6, a Dubrava se ulaskom u igru Karla Vragovića stabilizirala i sredinom druge četvrtine nakon šest ubačenih trica imala +12 (34:22). Najbolje poluvrijeme ove sezone Dubrave u prvom dijelu kada je primila samo 29 poena i na odmoru imala +14 (43:29).

U nastavku bolje izdanje Dubrovčana koji su serijom 12:0 uz raspoloženog Filipa Vujičića stigli do izjednačenja (48:48). Dubrava je u posljednju četvrtinu ušla s prednošću 54:52. Kada je Filip Vujičić povezao šest uzastopnih poena i odveo Dubrovnik na 65:59 u posljednjih pet minuta činilo se da će gosti lakše do pobjede. Lavove u susret vraća Toni Ročak, a na minutu i pol prije kraja tricom Vragovića sastav Jeronima Šarina je imao +3 (68:65). Novu prednost Dubrava je imala na trideset sekundi prije kraja kada je Dario Kuzmanović ubacio tricu za 71:69, a sve poništio sjajni Filip Vujičić. U posljednjem napadu trica Kuzmanovića nije bila precizna pa se ušlo u produžetak u kojem je Dubrava posljednji puta povela tricom Vragovića (74:72), a to je bio i jedini koš domaćina u dodatnih pet minuta u kojem je dominirao napadački skok gostiju i Filip Vujičić.

''Teško je biti pametan nakon ovakvog poraza koji je stvarno bolan i koji nas baca u velike probleme. Kada ovako vruće glave pogledam našu 21 izgubljenu loptu, pedeset posto slobodna bacanja i njihovih sedam napadačkih skokova o čega pet u produžetku. Pad koncentracije na kraju uz ove činjenice su nas koštali poraza. Jednostavno teško je dobiti utakmicu uz ovoliku količinu dekoncentracije''..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.  

''Čestitam igračima koji su moji heroji u tjednu kada smo imali velikih problema jer nam je sedam igrača bilo pod virozom, a Cvitković i Dubelj su se na svoju odgovornost dignuli iz kreveta i krenuli na put. Vidjelo se prvo poluvrijeme koliko nam je teško i koliko nam fali ritma jer smo bili daleko od igrača uz tricu Dubrave od 48 posto koja inače do sada nije šuterska momčad. To su neki pokazatelji koliko smo bili usporeni i to nije način na koji mi igramo. Jako bitna pobjeda za nas u pripremi za dolazak Cibone u Dubrovnik''…kazao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

''Jako dinamična utakmica i naporna energetski pogotovo za nas koji smo bili u virozama. Nije nam bilo lako ni trenirati i svaka čast momcima koji su izvukli nemoguće pogotovo u produžetku. Fenomenalan karakter cijele naše momčadi''…kazao je najbolji igrač susreta Filip Vujičić.

''Utakmica koja je bila na jednu loptu i koja je mogla otići i na našu stranu. Imali smo tu prednost na poluvremenu koju nismo zadržali i te greške na kraju su nas koštale. Moramo nastaviti dalje raditi i još bolje se uigrati jer vjerujemo da ova momčad ima potencijala i kapaciteta da smanjimo oscilacije kako bi dobivali ovakve utakmice''…kazao je Karlo Vragović u prvoj povratničkoj utakmici u Dubravi nakon trinaest godina.

Filip Vujičić je utakmicu završio s 28 poena, 5 skokova i 4 asista. Tomislav Cvitković je dodao 14, a Javon Levi 13 poena, 11 skokova i 7 ukradenih lopti. Kod Dubrave Ročak je ubacio 25 poena uz 8 skokova, a Vragović 17 uz 5 asista.

Standings provided by Sofascore