Hrvatska
FOTO: Gorica slavodobitno prošla kroz Sinj

FOTO: Gorica slavodobitno prošla kroz Sinj

Autor: KK Alkar Photo: AB foto

U uzudljivoj utakmici Gorica je slavila na gostovanju kod Alkara 71:76.

Velikogoričani su odigrali odličnu utakmicu u Sinju i odnijeli puni plijen. Alkar nije uspio ponoviti izdanje iz Zagreba, Razina igre na ovoj utakmici nije bila dovoljna da se nadjača momčad košarkaških znalaca iz Turopolja.

Alkar je dobro otvorio utakmicu i u četvrtoj minuti poveo 11:6. No do kraja prve dionice nisu uspjeli više provući loptu kroz mrežicu, uz niz izgubljenih lopti i promašenih slobodnjaka. To su gosti kapitalizirali i serijom 12:0 zaključili uvodnu četvrtinu sa sedam koševa viška (11:18).

Alkarova napadačka muka nastavila se i u drugih deset minuta, no u priključku ga je držala obrana. Iako je Gorica u 18. minuti imala devet koševa viška., Alkar se nije predavao. Pomogao je Amerikanac McGlynn koji je u drugoj četvrtini pogodio tri trojke, pa je razlika za domaće  na kraju poluvremena bila ipak pristojnih - 6 (30:36).

S blagom prednosti Gorice nastavilo se i u trećoj četvrtini. Na koncu ovog perioda Alkar hvata priključak i  prilazi na  minus jedan. No tada unatoč odličnoj obrani gosti s istekom vremena pogađaju dvije trojke preko ruke i  pred četvrti period nose četiri koša viška (53:57). 

Gorica je i u završnoj dionici imala odgovor na svaki Alkarov pokušaj priključka.  Pogađali su gosti iz teških situacija, redovito na isteku napada. Ubačajem odličnog  Kapuste u 35. minuti prednost se popela i na plus devet. No nisu se domaći predavali. Obranili su zaredom tri napada,  dok je na drugoj strani  Gilbert pogađao s linije za bacanja pa bilježimo  69:70, 44 sekunde do kraja.

I opet kada je bilo najpotrebnije za Goricu ukazao se  Kapusta. Zabija još jednu  trojku na isteku napada iz kuta za novo odvajanje 26 sekundi prije kraja. Ipak  McGlynn brzo zabija za dva i radi prekršaj na Kapusti. On s  jednim pogođenim bacanjem diže +3. Alkar je imao 11 sekundi za zadnji napad. Pokušaj McGlynna nije dobro izveden i prilika za produžetak je otišla u nepovrat.

Od četvorice dvocifrenih igrača Alkara najbolju valorizaciju imao je Krstanovic sa 13 koševa i 9 skokova.

U redovima gostiju prvo ime bio je Borna Kapusta sa 18 koševa i 5 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore