Hrvatska
FOTO: Gorica u derbiju vodećih krenula s -16, a završila na +14

FOTO: Gorica u derbiju vodećih krenula s -16, a završila na +14

Autor: Teo Cilar

Agrodalm je prijetio do 27. minute utakmice nakon čega Gorica u tri minute bježi na dvoznamenkastu prednost koju su zadržali do kraja.

Pobjedom Gorice protiv Agrodalma 86:72 u derbiju dvije vodeće momčadi Prve muške lige, dobili smo i prvog službenog putnika u viši rang, točnije HT Premijer ligu. Gorica je ovom pobjedom u 18. kolu, četiri kola prije kraja i matematički osigurala prvu poziciju dok će o drugom putniku u viši rang najvjerojatnije odlučivati međusobni dvoboj Agrodalma i Universitasa u 20. kolu. Ova dva sastava igrala su u 9. kolu u Zagrebu, a Universitas je slavio s 96:98.

Gorica-Agrodalm 86:72 (15:29, 29:18, 26:11, 16:14)

Kompletna statistika utakmice

Gorica je u susret protiv Agrodalma ušla uspavano, kao da se ne radi o derbi susretu dvije vodeće momčadi lige. Agrodalm je to jako dobro iskoristio i dobio prvu dionicu s 14 poena prednosti. 

Dobro su gosti krenuli i u drugi period te u prve tri minute ove četvrtine dva puta odlaze na svoju najvišu prednost na susretu od plus 16. U iduće četiri i pola minute Gorica je bila odlična. Podignuli su igrači trenera Josipa Sesara agresivnost u obrani i napravili seriju 18:3 te prišli na 40:41 i to na krilima Ante Mašića i Ljube Prgometa. Nisu uspjeli povesti, a na odmor se odlazi rezultatom 44:47 za Agrodalm.

Ivan Ćubela i Paško Vrlika na samom startu treće četvrtine pogađaju trice i donose Gorici vodstvo 50:47 koje su čekali još od samog početka susreta kada su poveli s 3:0. Agrodalm je napravio 5:0 i došao do svog posljednjeg vodstva na susretu od 50:52, a od tog trenutka pa do kraja treće četvrtine Gorica u sedam minuta radi seriju 20:6 i bježi na 70:58 i riješava pitanje pobjednika. 

Posljednja je četvrtina bila samo formalnost. Domaćini su u dva navrata otišli na plus 21 što je bila i najviša prednost na susretu, a igrači trenera Joška Garme do kraja su uspjeli ublažiti poraz na konačnih minus 14.

Prgomet je predvodio Goricu s 15 poena i 5 asistencija, Karlo Mikšić je ubacio 13 uz 6 asistencija i 3 skoka, a po 11 su dodali Ivan Majcunić i Vrlika. Kod Agrodalma najbolji Dorian Ribarić s 14 poena i 8 asistencija te Domagoj Matić s 12 poena, 7 skokova i 6 asistencija. 

Gorici sada preostaju revijalna četiri kola do kraja koja će vjerujemo htjeti odraditi maksimalno nebi li ligu završili bez poraza dok Agrodalm čeka velika borba protiv splitskog Universitasa u borbi za drugo mjesto u kojoj trenutno imaju pobjedu više.