Hrvatska
FOTO: Hermes propustio veliku priliku protiv Cedevite

FOTO: Hermes propustio veliku priliku protiv Cedevite

Autor: KK Cedevita

U 15. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Hermes Analiticu 83:79 i tako je u spomenutom natjecanju upisala svoju 10. pobjedu.

Momčad trenera Dražena Oreškovića otvorila je utakmicu s 13:3. Nakon prve četvrtine vodila je 24:15, a na poluvremenu je imala prednost 46:31. U posljednjih 10 minuta Vitamini su ušli s +9, a sve se zakuhalo kad je 1:53 min. do kraja utakmice Bernard Foster pogodio tricu za izjednačenje gostiju 79:79.

Međutim, Domagoj Bošnjak potom je pogodio dva slobodna bacanja za 81:79, a nakon što su zaredali promašaji s obje strane, na šest sekundi do završetka Lovro Buljević je položio za 83:79 u korist Cedevite.

U dresu domaćina, koji su danas igrali bez Jakova Vladovića, Tonija Perkovića i Karla Matkovića, Andrija Ćorić ubilježio je 21 poen i šest skokova, Bošnjak je upisao 20 poena, osam skokova i tri asistencije, a Darko Bajo 13 poena i šest skokova.

Na strani Hermes Analitice Ivan Svoboda utakmicu je završio s 25 poena, Foster je upisao 18 poena, četiri skoka i sedam asistencija, a Ivan Ćubela 11 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Cedevita – Hermes Analitica kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Dražen Orešković, trener Cedevite: "Najbitnije je da smo dobili. Drugo poluvrijeme je bilo jako loše. Nismo se adaptirali na njihovu zonsku obranu. Malo su nas tu uneredili. Zbog nedostatka nekih igrača neki su imali malo drugačije uloge nego što je to uobičajeno i nisu se znali snaći. Najbitnija stavka je da je pobjeda tu i idemo dalje."

Darko Bajo, krilni centar Cedevite: "Bila je teška utakmica. Ušli smo dobro, trudili smo se i igrali dobru obranu. Kasnije nam je malo pala energija, koncentracija i oni su se vratili u utakmicu, ali na kraju smo se uspjeli izvući."

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: "Čestitam Cedeviti na pobjedi. Mi smo se dobro držali. U drugom poluvremenu smo malo okrenuli na zonsku obranu, što nam se pokazalo dobro. Imali smo priliku dobiti utakmicu. Nažalost, u zadnja dva napada smo bez veze išli na nekakve šuteve, umjesto da smo tražili prodor i neki faul da dobijemo slobodna bacanja. Na kraju smo izgubili četiri razlike i idemo dalje."

Rezultati by SofaScore