Hrvatska
FOTO: Iako je Zadar mirno dobio, Višnjikom se orilo „Pipane odlazi!“

FOTO: Iako je Zadar mirno dobio, Višnjikom se orilo „Pipane odlazi!“

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski je abaligaš ponovno odigrao dosta loše na defenzivnoj strani terena. Gorica je u drugom poluvremenu ubacila čak 48 poena.

Zadar je pred 222 gledatelja došao do druge pobjede u HT Premijer ligi. Momčad Aleša Pipana na premijeri pred svojim navijačima u hrvatskom prvenstvu uvjerljivo je svladala Goricu rezultatom 97-80 i napunila se samopouzdanjem pred nedjeljni dvoboj s Mornarom.

S obzirom na slabo ispunjenu dvoranu „Krešimir Ćosić“ Tornado je utakmicu započeo pjesmicom „Di ste sada šminkeri, derbi navijači…“ kojom je poručio ostatku zadarske publike da se na utakmice voljenog kluba dolazi neovisno o suparniku i terminu susreta.

Na parketu je u prvom poluvremenu 'postojala samo jedna momčad'. Zadar. Domaćini su već nakon četiri i pol minute otišli na dvoznamenkastu prednost (15-5) nakon čega se više nisu osvrtali. Ozljedama izmučena Gorica bez dva igrača iz prve petorke nije mogla parirati motiviranom dalmatinskom sastavu koji je na domaćem terenu morao „kupovati mir“ nakon slabijeg ulaska u sezonu i, posebno, poraza u Zaboku.

Zadrani su vrlo brzo, već na otvaranju druge dionice, otišli na plus 20 (34-14), da bi koju minutu kasnije dosegli i 'kritičnih' 24 poena viška (42-18) koliko su prije nekoliko dana prosuli u Zagorju. Ipak, Gorica nije Zabok, a u svojim redovima nema ni Marka Tomasa, pa se na poluvrijeme otišlo s već riješenim pitanjem pobjednika i 21 poenom viška za Zadar.

Nastavak susreta nije donio puno rezultatskih zanimljivosti. Ipak, vrijedi istaknuti podatak da je domaći trener čitavu treću četvrtinu igrao s istih pet igrača, bez iti jedne zamjene.

Gorica je tih deset minuta dobila s 24-28.

Iako se činilo da ćemo do kraja gledati rutinsko odrađivanje posla od strane Pipanovih momaka, gosti su serijom 1-12 priprijetili i na otvaranju posljednje četvrtine smanjili na minus 11 pa se dvoranom u nekoliko navrata orilo skandiranje „Pipane odlazi!“ koje je naišlo na odobravanje malobrojne domaće publike.

Ipak, veće opasnosti po Zadrane nije bilo, a svaki je strah odagnao Lovre Bašić koji je zakucavanjem i tricom vratio utakmicu u mirne vode.

Domaćine su do pobjede vodili Malcolm Grant i Domagoj Vuković s po 15 koševa, čemu je potonji dodao i devet skokova i pet asistencija, dok je bolji od ostalih u redovima Gorice bio Marin Zrnić s 21 poenom.