Hrvatska
Regija
FOTO: Izvrsni Musa potopio Mornara

FOTO: Izvrsni Musa potopio Mornara

Autor: Paulo Sarić

Najbolja partija mladog Bošnjaka u seniorskoj košarci.

Cedevita je u devetom kolu Jadranske lige na domaćem terenu svladala crnogorski Mornar rezultatom 99-74 i došla do svoje šeste pobjede u regionalnom natjecanju. Vitamini su u dvoboj ušli tri dana nakon velike pobjede u Torinu gdje su se osvetili domaćem FIAT-u za poraz na otvaranju europske sezone. Ključnom se pokazala treća četvrtina u kojoj je hrvatski prvak ubacio 33 koša i prelomio utakmicu.

Momčad Jurja Zdovca vodila je čitavim tijekom susreta. Nakon donekle neizvjesne prve dionice koja je završena vodstvom hrvatskog sastava 23-19, Cedevita je napravila seriju 6-0 i već u 12. minuti otišla na prvu dvoznamenkastu prednost. Gosti su nakratko odgovorili i prišli na minus četiri, a onda je krenuo večeras izvrsni Džanan Musa. Bosanskohercegovački je reprezentativac ubacio osam koševa u kratkom vremenskom roku te je odbio napad Crnogoraca, pa se na odmor otišlo s plus deset za hrvatskog prvaka (46-36).

FOTO: KK Cedevita Facebook

Zagrepčani su odlučno krenuli nakon izlaska iz svlačionica želeći što prije riješiti pitanje pobjednika i sačuvati što je više moguće snage za iduće dvoboje u napornom ritmu utakmica. Napravili su Zdovčevi momci 7-0 u manje od tri minute pa je semafor ubrzo pokazivao 53-36. No, gosti su odolijevali još neko vrijeme te su košem Bakića prišli na minus deset u 27. minuti. Ipak, obrana Mornara je bila porozna što je momčad Cedevitine kvalitete znala iskoristiti. Domaćini su treću dionicu završili serijom 13-4 i otišli na točno 20 razlike čime su pitanje pobjednika učinili izvjesnim.

Mogli su si priuštiti i „odmor“ od dvije i pol minute za vrijeme kojih je Mornar napravio 0-10 i nakratko priprijetio povratkom, ali je odgovor hrvatskog prvaka bio još žešći. Serija 14-0 u koju je večeras izvrni Džanan Musa ugradio osam poena odvela je Vitamine na plus 24 i konačno prelomila susret.

Uz Musu koji je utakmicu završio s 35 koševa, pet skokova i tri asistencije vrijedi istaknuti i dobru partiju Roka Lenija Ukića koji je dodao 15 poena i tri dodavanja, dok je goste predvodio Brandis Raley-Ross sa 17 koševa.