Hrvatska
FOTO: Juniori Zrinjskog osvojili 6. memorijalni turnir Dino Nikolov

FOTO: Juniori Zrinjskog osvojili 6. memorijalni turnir Dino Nikolov

Autor: Saša Ćirić

Sokolana je poprište tradicionalnog turnira u čast prerano preminulom košarkašu Ribole Kaštela.

Kao i u proteklih pet izdanja, memorijalni turnir juniorskih momčadi Dino Nikolov se održava na godišnjicu smrti mladog košarkaša, koji je poginuo u prometnoj nesreći 31. kolovoza 2012. 

Na ovogodišnjem izdanju nastupile su momčadi Zrinjskog, Sonik Puntamike, GKK Šibenika i domaćina, Ribole Kaštela. U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerili Kaštelani i Mostarci. Gosti su bili pobijedili preokretom u posljednjoj četvrtini (72-66), a predvodili su ih Biokšić (17 poena) i Bašić (15 poena), dok su u domaćim redovima najviše poena postigli Vidović i Krešić (18).

Druga polufinalna utakmica je ponudila dvoboj Šibenčana i Zadrana, a Narančasti (u ovoj prilici u crnim dresovima) su slavili s visokih 69-52. Najistaknutiji pojedinac u pobjedničkoj momčadi bio je mladić koji je već okusio parket Premijer lige, Ivan Živković (22 poena), a podršku mu je pružao Klarin (11 poena). Najefikasniji u redovima Sonika s po 12 poena bili su Fantina i Jurjević.

Utakmica za treće mjesto donijela je slavlje mladim Kaštelanima, koji su već u prvoj četvrtini (25-8) riješili pitanje pobjednika. Mladići u zelenim dresovima su se pokušali vratiti u utakmicu, ali domaća momčad nije ispuštala dvoznamenkastu prednost, pa je na kraju slavila s +13 (69-56). Ujednačeni napad momčadi trenera Tonija Biočića predvodili su Krešić (14 poena), Đirlić (12) i Omašić (10). Kod Sonika je najefikasniji ponovno bio Fantina (23).

Finalna utakmica je trideset minuta bila u rezultatskoj neizvjesnosti, a onda fizički snažniji Mostarci ubacuju u višu brzinu i s rezultatom 22-8 u posljednjih deset minuta na kraju slave s uvjerljivih 77-58. Osvajače turnira predvodio je trojac Zelenika (16), Crnjac (15) i Biokšić (14), dok je Šibenčane predvodio vižljasti branič Klarin (21), a uz njega je dvocifren bio zlatni kadet iz Novog Sada, Tomislav Ivišić (10). Valja istaknuti kako je momčad Šibenika u potpunosti sačinjena od kadeta, koji bi ove sezone trebali paralelno igrati i kadetsko i juniorsko prvenstvo(!).

Nagradu za najboljeg igrača turnira osvojio je Marino Biokšić iz Zrinjskog, dok je najbolji strijelac bio Mario Fantina iz Sonika (17.5 poena).

Marino Biokšić, HKK Zrinjski (Foto: KK Ribola Kaštela Facebook)