Hrvatska
Time-out
FOTO: Jutro nakon fešte - ovako je Zadar proslavio naslov prvaka!

FOTO: Jutro nakon fešte - ovako je Zadar proslavio naslov prvaka!

Autor: Saša Ćirić

Djelić atmosfere s proslave.

Jutro je možda pametnije od večeri, ali rijetko je veselije. Zadar je sinoć slavio naslov prvaka koji se čekalo dugih 13 godina, prvi pod svodovima dvorane Krešimir Ćosić. Nakon dodjele pehara i medalja rijeka ljudi preselila se na Narodni trg, gdje su dočekali svoje junake. Slike uistinu govore više od riječi, kojih je nedostajalo da se vjerno dočara atmosfera s Višnjika. 

Jedan od najveselijih bio je Aleksandar Bursać: "Ne znam što da kažem, na rubu sam suza. Dvostruka kruna, za ovo se živi i radi cijele sezone. Bilo je uspona i padova, ali na kraju smo uspjeli ostvariti cilj." Popularni Buki je sve životne planove u ovom trenutku stavio po strani: "Za početak ću se napiti, pa ćemo vidjeti što kasnije!" 

Jedan od junaka pete finalne utakmice je bio mladi šuter Antonio Jordano. Njegove trice u početnoj fazi utakmice pomogle su otpuštanju kočnica zadarske momčadi: "Predivan je osjećaj, osobito zbog ove divne publike uz čiju pomoć ne osjećamo ni umor, ni ozljede, ništa. Stvaraju u nama nevjerojatan adrenalin i htio bih se zahvaliti ovoj predivnoj publici na nečem posebnom što ću pamtiti cijelog života. Serija je nakon 2-0 došla do pete utakmice. Jordano opisuje kako su se Zadrani osjećali uoči odlučujućeg dvoboja: "Nije bilo nikakve dvojbe niti straha, jedino nekakve zabrinutosti zbog velike prednosti koju smo ispustili, ali znali smo da je kvaliteta na našoj strani i da ćemo to pokazati na terenu, što na kraju i jesmo." 

Poput Bursaća, i Jordano je svoje planove sveo na slavlje, a dalje što bude: "Proslavit ću naslov prvaka s obitelji i zaručnicom, a kasnije ćemo vidjeti."

Kako vidimo u fotogaleriji, slavlja nije nedostajalo. Neka, zaslužili su!