Hrvatska
FOTO - Kamp HKS-a u Biogradu: Najveći dobitak su djeca iz cijele Hrvatske

FOTO - Kamp HKS-a u Biogradu: Najveći dobitak su djeca iz cijele Hrvatske

Autor: HKS

Završio je nacionalni Kamp HKS-a u Biogradu kroz koji je prošlo ukupno 240 djece i to u dvije smjene.

Biogradom je u drugih šest dana procirkuliralo 118 djece iz cijele Hrvatske – od Dubrovnika do Vukovara, iz svih županija i gradova, što je i najveći dobitak ovog projekta. Djeca su bila od 2003. godišta, a najmlađi su bili 2008. godište. O tome kako je protekao Kamp i kakve su povratne informacije i rezultati rezimirao je zadnji dan instruktor HKS-a Darko Kunce koji je vio voditelj druge smjene. 

„Na Kampu u Biogradu su također bila i djeca iz Širokog i Ljubuškog tako da smo imali i djecu iz susjedne BiH.“ kamp2-.jpg (1) Na Kampu je osim Darka Kuncea, instruktora HKS-a, ujedno i voditelja druge smjene, radilo i osam trenera: Igor Kovačević, Igor Čajić, Goran Lončar, Marin Mijaljević, Zoran Dorontić, Edi Rački, Zvonimir Tucaković, Dario Lukšić i jedan fizioterapeut Željko Žujić Treniralo se svaki dan ujutro i popodne, bili su podijeljeni u tri grupe, a od toga je bilo 33 djevojčice i sve ostalo dječaci. „Usluga u hotelu je bila na visokoj razini, dvorana je bila zadovoljavajuća, odnosno svi uvjeti su bili na zadovoljavajućoj razini što je i omogućilo kvalitetan rad“, dodao je Darko Kunce i nastavio:

 „Na Kampu smo vidjeli veliku bazu djece od 2003. do 2008. godišta, a iz te baze će se sigurno pojaviti potencijalni kandidati za reprezentaciju u budućnosti.“ „Iz razgovora s djecom i s trenerima mislim da su djeca prezadovoljna. Napravio se jedn spoj ugodnog s korisnim jer su djeca imala radni dio, a imali su i relaksirajući dio u kojem su imali bazen u sklopu hotela, a otišlo se i do mora. Smatram da smo zadovoljili sve aspekte koje treba imati jedan ozbiljan Kamp.“ 

Plan je da se Kamp proširi na cijelo ljeto. „Inicijativa Hrvatskog košarkaškog saveza je da se Kamp proširi na cijelo ljeto, odnosno da se omogući što većem broju djece da prođu kroz nacionalni Kamp. S obzirom da smo ove godine bili limitirani brojem prijava, s obzirom da nismo imali na raspolaganju veći broj kreveta, imali smo samo dvije smjene. Naš je cilj da to napravimo kroz cijelo ljeto, ali i da napravimo i zimski Kamp za vrijeme zimskih praznika. To je jedan od planova koje namjeravamo napraviti kroz iduće dvije godine. Time će se sigurno podići razina kvalitete rada u Savezu, a samim time kasnije će biti i lakše raditi na projektu“, objasnio je Kunce planove za budućnost nacionalnog Kampa. Interes za ovogodišnji Kamp je bio velik, no zbog limitiranih mjesta prijave su stale već u lipnju. „Mislim da možemo napraviti četiri do pet smjena i to će biti manje djece po rotaciji, ali povećat će se broj smjena“, dodao je Kunce. Iskorak?

 „U odnosu na prošlu godinu napravio se veliki iskorak. Kamp u Biogradu dobio je dvije smjene, a broj djece se udvstručio, također se povećao i broj trenera, a to je jedan standard koji je zadovoljavajući.“ Što se tiče treninga sve je jasno. „Treninzi su se uglavnom svodili na tehniku i taktiku, a to je i bilo u našem planu i programu. Naravno bilo je tu i puno igre jer najbolje je kada djeca sve prolaze opuštenije, a upravo to dobivaju kroz igranje - bilo je tu dosta djece od 10-12 godina. Najvažnije je da su treninzi bili zanimljivi i raznovrsni, to je bio jedan veliki odjek.“ 

Za kraj ono najvažnije – na Kampu HKS-a sudjelovala su djeca iz svih županija kao što smo već rekli – od Vukovarsko-srijemske do Dubrovačko-neretvanske... Iz svake županije je bio određeni broj djece i to je najveći dobitak ovogodišnjeg Kampa! 

„S obzirom kako veliki klubovi poput Cedevite, Cibone, Splita...imaju svoje Kampove, nama je bila želja da dođe što više djece iz malih klubova koji nemaju priliku sudjelovati na ovakvoj vrsti Kampa i raditi s drugom djecom iz Hrvatske, kao i uspoređivati se s njima, ali i s kvalitetnim trenerima. Kada se ta djeca vrate u svoje klubove sigurno će im ostati puno naučenog na ljetnom Kampu HKS-a“, rekao je za kraj Darko Kunce.