Hrvatska
FOTO: Kolić odveo Riječane do velikog slavlja u Zadru

FOTO: Kolić odveo Riječane do velikog slavlja u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Domaćini su bili oslabljeni neigranjem svog ponajboljeg igrača Gabrijela Majice te su upisali i treći poraz na domaćem terenu.

FSV je zahvaljujući vrlo dobroj predstavi Mislava Kolića došao do svoje četvrte pobjede u Jedinstvenoj kadetskoj ligi svladavši Zadra na Višnjiku rezultatom 78-82. Iako su domaćini vodili većinu susreta, Riječani, koji su imali glasnu podršku s tribina, bolje su odigrali samu završnicu te su došli do svoje četvrte pobjede u natjecanju.

Gosti su poveli tricom Kolića, no momčad Marka Selina ekspresno je odgovorila serijom 12-0, pa je već na ulasku u petu minutu na semaforu svijetlilo 15-3. Ipak, da domaćini ne odu predaleko pobrinuo se visoki igrač FSV-a koji je uz pomoć suigrača inicirao povratak svoje momčadi. Igrači Mladena Šarčevića period dobre igre sredinom prve četvrtine pretvorili su u seriju 2-10 i primakli se na samo posjed zaostatka (19-17). Ipak, Zadrani su na otvaranju druge dionice ponovno ubacili u brzinu više te su se košem Luke Meštrića u 14. minuti vratili na dvoznamenkastu prednost (36-25) nakon čega se rezultat više-manje stabilizirao pa se na odmor otišlo s plus devet za momčad u bijelim dresovima (47-38).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

FSV je ostao u priključku čitavu treću četvrtinu te je u dva navrata prilazio na četiri razlike (55-51 i 60-56), da bi u 29. minuti nakon trice Marka Grbavca smanjio na samo posjed zaostatka. U posljednju se dionicu ušlo s prednošću domaće momčadi od pet poena (64-59), a premda je Zadar serijom 5-0 krenuo u četvrtu četvrtinu, Šarčevićevi se momci nisu predavali te su četiri i pol minute prije kraja nakon polaganja Grbavca došli na samo minus dva (71-69). Unatoč naporima domaće momčadi nalet gostiju se nastavio pa su Riječani košem svog najboljeg igrača Mislava Kolića minutu i 15 sekundi prije kraja i poveli. Prvi put nakon samog otvaranja.

Isti je igrač lijepim rolingom ulijevo odveo FSV na plus tri 24 sekunde prije kraja (76-79). Brala je s druge strane položio za minus jedan nakon čega se pristupilo penal završnici. Iako je Koliću ruka prvi put zadrhtala, Zadrani su izgubili loptu nakon čega je mladi Riječanin potvrdio pobjedu svoje momčadi. FSV-a je do  pobjede predvodio raspoloženi Mislav Kolić s 43 koša, deset skokova i pet ukradenih lopti, a pomoć je imao u Marku Jurkoviću koji je dodao 17 poena i uhvatio 11 skokova, dok je najefikasniji u redovima dalmatinskog sastava bio Duje Brala s 23 koša i deset skokova.