Hrvatska
FOTO: Medveščak u finalu

FOTO: Medveščak u finalu

Autor: Krešimir Galić Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Vrlo dobre Zadranke okončale sezonu.

Košarkašice Medveščaka slavile su u Zadru 60:52 u drugoj utakmici polufinala doigravanja i na taj način izborile finale u kojem će za suparnika imati pobjednika treće utakmice između Splita i Pule. Kao što se i očekivalo izabranice Braslava Turića puno teže su došle do pobjede nego prije tri dana u Zagrebu kada je bilo 30 razlike.

Zadranke su nakon dvije minute povele 8:0, a nesšto kasnije i 12:4. Matea Tadić i Ana Vojtulek su ipak do isteka prve četvrtine dovele Medveščak do prednosti 18:14. Zadar je posljednji puta poveo sredinom druge četvrtine kada je Ana Vrsaljko ubacila za 24:22. Tada kreće serija Medveščaka 16:3 pa početkom treće četvrtine prvakinje Hrvatske stižu do 11 razlike (38:27). U tom periodu tri trice su ubacile Todorić, Strize i Skorić. To je bila ključna serija u pobjedi, a maksimum Zadranki je bio dolazak na minus 6 (46:40).

Iva Todorić je opet bila najučinkovitija sa 17 poena, 12 skokova, 7 osvojenih lopti i 5 asista. Matea Tadić je ubacila 13, a Lucija Skorić 11 poena. Kod Zadra Vrsaljko je ubacila 16 uz 7 skokova, a Lara Nikpalj Vukorepa 11 uz 10 skokova.