Hrvatska
FOTO: Musa i Perković dominirali za uvjerljivu pobjedu Cedevite protiv Jazina

FOTO: Musa i Perković dominirali za uvjerljivu pobjedu Cedevite protiv Jazina

Autor: Teo Cilar

Cedevita je već do poluvremena ubacila 61 poen i riješila pitanje pobjednika.

Cedevita je u 20. kolu HT Premijer lige ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv KK Jazine Arbanasi rezultatom 116:65. Gosti iz Zadra parirali su prve četiri i pol minute nakon čega Cedevita bježi na dvoznamenkastu razliku koju je povećavala iz minute u minutu do konačnih plus 51 na kraju susreta. 

Cedevita-Jazine Arbanasi 116:65 (30:14, 31:21, 26:17, 29:13)

Kompletna statistika utakmice

Košarkaši Cedevite su samo dva dana poslije pobjede u drugoj polufinalnoj utakmici ABA lige protiv Budućnosti igrali susret HT Premijer lige. Ugostili su Jazine Arbanasi u susretu gdje je i prije utakmice bilo jasno na čiju će stranu pobjeda, a za obje momčadi puno bitnije utakmice su one koje im slijede. Cedeviti odlučujući treći susret polufinala ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici u nedjelju dok Jazinama stiže Zagreb u možda i odlučujućoj utakmici za ostanak u HT Premijer ligi. Njihova utakmica je na rasporedu u subotu.

Cedevita je u susret protiv Jazina krenula vodstvom 3:0 nakon trice Filipa Krušlina. Gosti uzvraćaju serijom 6:0 za vodstvo 3:6 koje nije dugo potrajalo jer domaćini serijom 6:0 preuzimaju vodstvo i više ga ne ispuštaju iz ruku. Igrala se peta minuta susreta kada je Cedevita imala minimalno vodstvo 9:8, a od tog trenutka, u nepune dvije minute "vitamini" bježe na prvu dvocifrenu razliku od 19:8. U toj seriji prvih pet poena postiže najbolji pojedinac utakmice Džanan Musa. Prva četvrtina završava rezultatom 30:14, a Musa je u tom periodu ubacio 13 poena. 

Nakon nešto više od minute igre u drugom periodu, Cedevita je došla do plus 20, a na četiri minute do kraja prvoga poluvremena zabilježili smo i plus 30. Za najvišu prednost u prvom poluvremenu od plus 32 pobrinuo se Musa s tri pogođena slobodna bacanja u nizu, a do kraja poluvremena Jazine su smanjile na 26 poena minusa. 

Cedevita je nastavila u istom ritmu i u drugom poluvremenu, a najraspoloženiji su bili Musa i Toni Perković koji su bili bez milosti za goste. Razlika se povećavala iz minute u minutu do konačnih plus 51 što je i bila najviša prednost na utakmici uopće. 

Najbolji u redovima pobjednika bili su Musa s 33 poena, 7 asistencija te po 3 skoka i osvojene lopte i Perković koji je zabio 23 uz 3 skoka. Kod Jazina najbolji Teo Petani s 18 poena, 3 skoka i 3 asista dok je Franko Kaštropil ubacio 13 uz 3 skoka.