Hrvatska
Regija
FOTO: Najgore poluvrijeme sezone bacilo Zadrane u dodatne kvalifikacije

FOTO: Najgore poluvrijeme sezone bacilo Zadrane u dodatne kvalifikacije

Autor: Paulo Sarić

Gdje je bio Mario Little?

Sanjali su Zadrani da će u Laktašima ispisati povijesti i upisati prvu gostujuću pobjedu protiv Igokee. No, kao što svi znamo - ne valja budan sanjati. Igrači Ante Nazora od početka su djelovali indisponirano te su odigrali možda i najgore poluvrijeme sezone, u najgorem mogućem trenutku. Čak 61 primjeni poen u prvom poluvremenu riješio je pitanje pobjednika, pa ni bolje izdanje u drugih 20 minuta nije pomoglo Dalmatincima. Na koncu velikih plus 18 za Igokeu koja je pobjedom 100-82 osigurala ostanak u ABA ligi.

Poveli su gosti 0-5 koševima Luke Božića, no bilo je to sve od Nazorovih momaka u prvom poluvremenu. Pet vezanih poena Save Lešića najavilo je buđenje domaćina koji su nedugo potom krenuli u seriju 9-0. Igrači Dragana Nikolića pronašli su povoljne vjetrove te su pick igrom stvarali prednost. Zadrani su bili potpuno inertni u napadu pa nije dugo trebalo da se bosanskohercegovački sastav odvoji na dvoznamenkastu prednost (21-10). Igra jedan-na-pet nije donosila rezultata, tek bi Žorić ponešto ubacio, a u potpunosti je podbacila vanjska linija. Little je prve poene postigao nakon 14 minuta igre, a do kraja prvog poluvremena priključio mu se tek Bašić koji je pogodio s poludistance pred sam odlazak na veliki odmor pa ne treba čuditi što je semafor sredinom druge dionice pokazivao 40-20 za Igokeu.

FOTO: Nenad Vuruna (KK Igokea)

Ako je napad bio loš, obrana je bila posebna priča. Puštalo je na sve strane, prvo pod obručima, a nakon što su Zadrani počeli puniti reket i iza linije tri poena. Nije pomogla ni zonska obrana koja je 'pala' nakon trice Danila Anđušića pa su dobre role Žorića i Božića dale tek lažnu nadu u buđenje gostujućeg sastava. 'Igosi' su nastavili trpati te su u svlačionice otišli s čak 61 poenom na kontu što samo po sebi dovoljno govori o defenzivnoj ozbiljnosti Zadra u utakmici sezone.

Dugo se činilo da nastavak neće donijeti previše uzbuđenja. Dalmatinci su drugo poluvrijeme otvorili serijom 0-7, no prednost domaćina se gotovo čitavu treću četvrtinu kretala na petnaestak poena razlike, da bi tek novi nalet gostiju koji je tricom na minus 19 pokrenuo Petar Marić, a polaganjem u kontri završio Luka Žorić, donio neizvjesnost susretu. Kada je Planinić nešto manje od pet minuta prije kraja pogodio drugo slobodno bacanje zaključivši seriju 1-14 semafor je pokazivao 82-76, a plamen nade u čudesan povratak počeo je tinjati. Bila je to prava renesansa Zadra.

FOTO: Nenad Vuruna (KK Igokea)

No, kako to često biva - gosti su sve sami prosuli. Taman u trenucima kada su prišli na dva posjeda zaostatka Bašić je izgubio loptu nakon čega je napravio nesportsku pogrešku darovavši dva slobodna bacanja i loptu sa strane Igokei. Da stvar bude gora radi tog je poteza morao i napustiti parket. Bio je to trenutak koji je ubio i posljednju zadarsku nadu, da bi Musić je nedugo potom zabio prvu od tri domaće trice koje su odagnale svaku sumnju u pobjednika večerašnjeg dvoboja.

Domaćine koji su u svojim redovima imali čak petoricu dvoznamenkastih igrača predvodili su Anđušić i Williams s 29, odnosno 16 poena, dok je najbolji strijelac Zadrana bio Luka Žorić s 23 koša.

Rezultati by SofaScore