Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Nakon 12 godina do trofeja u Italiji!

FOTO: Nakon 12 godina do trofeja u Italiji!

Autor: Paulo Sarić

Izvrstan uvod u završnicu prvenstva Hrvatske.

Mladi košarkaši iz Škole košarke Zadar proteklog su vikenda u konkurenciji 12 ekipa osvojili snažni međunarodni turnir „Un canestro per Bologna“. Zadrani su u Italiji nastupili na tradicionalnom natjecanju na kojemu su odmjerili snage s vršnjacima s 'Čizme' te su prvo u skupini B svladali Casalechio Bolognu rezultatom 35-26 i to nakon što su se vratili iz minusa od 11 poena, da bi kasnije pobijedili i STB Borgo San Lorenzo 40-20 čime su osigurali prvo mjesto nakon grupne faze natjecanja.

U polufinalu im je protivnik bila još jedna domaća momčad, Urbania Pesaro, koja je pala s 30-15, da bi mladi Zadrani u finalu uvjerljivo nadigrali Inverunu Milano s čak 16 poena razlike (25-9) i došli do prve pobjede na turnirima u Italiji u posljednjih 12 godina.

- Čestitke malim velikim pobjednicima, nadamo se da je današnja pobjeda početak blistave budućnosti – stoji u kratkoj čestici pobjednicima na Facebook stranici Škole košarke Zadar.


Zadrani, koji su igrali u sastavu: Ive Aleta, Frane Bačić, Bruno Baričević, Mauro Dundović, Ante Gambiroža, Luka Jerak, Lovre Jurjević, Jan Pavičić, Tonći Pesti, Vigo Stipić i Jure Vidaković, a koje su s klupe vodili treneri Marija Sipina i Umberto Piasevoli, time su ponovili uspjeh kojeg su posljednji puta ostvarili mladići iz Prvog koša rođeni 1995. godine.

Izazovi za mlade Zadrane tu ne prestaju. Naime, već za dva tjedna na rasporedu je završnica državnog prvenstva za dječake do devet godina na kojemu će polaznici Škole košarke Zadar odmjeriti snage s najboljim vršnjacima iz čitave Republike Hrvatske.