Regija
FOTO: Nakon Zadra, Split i kod Lovćena pao bez "ispaljenog metka"

FOTO: Nakon Zadra, Split i kod Lovćena pao bez "ispaljenog metka"

Autor: Teo Cilar

Splićani su već nakon prvog poluvremena bili u velikom minusu.

Nakon -32 protiv Zadra u Nedjelju, Split je danas upisao jo jedan težak poraz. Na gostovanju u Crnoj Gori kod Lovćena u Cetinju, Split je upisao poraz 79:56. Naoko idiličnu atmosferu sigurno su pokvarile i velike kazne za incident na utakmici sa Zadrom. 

Lovćen 1947 Cetinje-Split 79:56 (21:12, 21:8, 16:14, 21:22)

Kompletna statistika utakmice

Split je dobro otvorio susret protiv Lovćena i tricom Gorana Filipovića dolaze do početnog vodstva 0:3. Kod domaćina polaganjem uzvraća Draško Albijanić, a Henrik Širko uzvraća za 2:5 Splita. Držali su Splićani vodstvo sve do 6. minute kada nakon trice Vasilija Kneževića domaćini prelaze u vodstvo 9:7 koje ne ispuštaju do kraja susreta. Lovćen je dominirao do kraja prve četvrtine i dobiva je s devet poena prednosti iako su pred sam kraj perioda imali i plus 12, ali Michaelyn Scott tricom zaključuje prvi period.

Lovćen u drugi period ulazi serijom 9:3 kojom dolazi u vodstvo 30:15 koliko je bilo na šest minuta do kraja prvog poluvremena. Tih šest minuta Split je odigrao jako loše, postigavši svega pet poena dok su ih domaćini ubacili još 12 za uvjerljivo vodstvo 42:20 nakon prvog poluvremena. 

Split u trećem periodu nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i ozbiljnije smanjiti razliku, a Lovćen je na kraju četvrtine imao najvišu prednost do tog trenutka susreta, bilo je plus 24. Domaćini su u prve četiri minute posljednje dionice potpuno razbili Split kada su došli do najviše prednosti na susretu kod rezultata 73:40.Tu su usporili ritam što je Split iskoristio i do kraja utakmice napravio seriju 16:6 te postavio konačnih 79:56.

Domaćine je predvodio dugogodišnji igrač Budućnosti, Aleksa Popović s 18 poena, 4 asistencije i 3 osvojene lopte. Split nije imao pretjerano raspoloženih igrača, a bolji od ostalih bio je Pavle Marčinković s 11 poena, 5 skokova i dvije osvojene lopte. Jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Filipović s 10 poena i 4 asistencije. 

Splt će u nedjelju u goste Alkaru, a tri dana kasnije u 22. kolu ABA 2 lige dočekuje Vršac.