Hrvatska
FOTO: Neumornim reprezentativkama ne smeta niti nesnosna vrućina u Šibeniku

FOTO: Neumornim reprezentativkama ne smeta niti nesnosna vrućina u Šibeniku

Autor: Saša Ćirić

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija se okupila u Šibeniku u sklopu priprema za prijateljske susrete s Češkom. Pogledajte u našoj foto galeriji kakva je atmosfera bila na jutarnjem treningu.

Od petka je ženska nacionalna vrsta u Krešimirovom gradu. Riječ je o mini-pripremama za prijateljske susrete s reprezentacijom Češke, koji su zakazani za 6. odnosno 7. lipnja. Izbornica Anđa Jelavić ističe najvažnije detalje ovog okupljanja:

-"Ove pripreme i prijateljske utakmice će ponajprije poslužiti kao prilika za ubacivanje nekih mlađih igračica u krug seniorske reprezentacije. Kako najiskusnije igračice nisu s nama, fokus će biti na involviranju igračica koje nisu bile u prvom planu, kao i ovih mlađih cura koje smo spomenuli. Isto tako, ovakva okupljanja uvijek dobro dođu za stvaranje ekipnog duha, da se cure druže i van terena, osjete jedne druge i dišu kao jedna. Što se samih priprema na terenu tiče, idemo nešto laganijim tempom. Sezona je bila duga, postoji i određeni umor, ali cure su redom zdrave i želimo da tako i ostane."

U studenom se nastavlja kvalifikacijski ciklus za Eurobasket 2019. U posljednjem kolu bi pobjeda protiv posljednjeplasirane Makedonije trebala biti neupitna, dok će u pretposljednjem kolu važnu pobjedu za osiguravanje plasmana naše djevojke tražiti protiv Italije. Dobar dio talijanskih reprezentativki preko tamošnje lige poznaje i naš centar, Ivana Tikvić:

-"Studeni je još daleko i razmišljat ćemo o kvalifikacijama kad za to dođe vrijeme. Radimo dobro i trudimo se na treninzima, a sigurna sam da ćemo biti prave u dva preostala susreta u kvalifikacijskoj grupi i da ćemo se plasirati na Eurobasket. Respektiramo Italiju, ali vjerujemo u sebe i uvijek idemo na pobjedu na domaćem terenu."

Premda je u Šibeniku ovih dana nesnosna vrućina, naše reprezentativke to ne može pokolebati u njihovom programu. Samo naprijed, cure!