Hrvatska
Regija
FOTO: Obradović uzeo pobjedu pa pohvalio Cibonu, Kapusta oduševio s 15 asistencija

FOTO: Obradović uzeo pobjedu pa pohvalio Cibonu, Kapusta oduševio s 15 asistencija

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Cibona/Marin Sušić

ABA liga

Na otvaranju sezone AdmiralBet ABA lige na parketu Draženova doma Cibona je izgubila od kvalitetnije momčadi Partizana 105:81.


U prvoj četvrtini Cibosi su držali korak s gostima te je nakon prvih deset minuta bilo 26:25. Već na poluvremenu Partizan je imao 17 poena prednosti, nakon treće četvrtine bilo je 82:60, a na kraju su gosti odnijeli pobjedu sa 105 postignutih poena.

Trener Josip Sesar nakon utakmice je izjavio:

'Nakon poraza u Splitu gdje nismo dobro reagirali napravili smo jedan dobar trening i pripremu za Partizan. Mogu reći da sam danas zadovoljan s prvom četvrtinom i načinom kako smo se prezentirali, no kad izgubiš utakmicu, bez obzira što je s druge strane euroligaška momčad Partizana i jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener Europe svih vremena Željko Obradović, ostaje gorčina. U zadnje dvije minute s nizom loših odluka upropastili smo dojam. Čestitam Partizanu na pobjedi i želim im dobru sezonu.'

Trener Partizana Željko Obradović rekao je:

'Utakmicu smo započeli agresivno i ekipa je proradila od sredine prve četvrtine. Promijenili smo obranu i to je dovelo do toga da smo se puno bolje kretali i u napadu, dobijemo poene iz kontranapada i igramo laganije. Posljedica toga je bila izvanredan šut u prvom poluvremenu i 58 postignutih poena. Igrači su odigrali vrlo ozbiljno, agresivno i čestitam im na tome. Čestitke i Ciboni. Mislim da su vrlo mlada ekipa i da podatak da su imali 26 asistencija govori u prilog tome da igraju kao tim, da prepoznaju sve kako treba i na tome im čestitam te im želim sve najbolje u nastavku.'

U redovima domaćina Ljubičić je postigao 19 koševa, Malešević i Mazalin po 10, a Kapusta se istaknuo s 15 asista. Kod gostiju su Vukčević, Punter i Trifunović upisali po 14 poena, a Exum, Lessort i Anđušić po 10 koševa.

Pred Vukovima je novi izazov već u petak 7. listopada u 18 sati kada će u drugom kola HT Premijer lige ugostiti Zadar.


Standings provided by SofaScore