Hrvatska
FOTO: Odigrana završnica Cibona lige

FOTO: Odigrana završnica Cibona lige

Autor: KK Vučići Photo: KK Vučići

Četiri dobna uzrasta

HEROJI PARKETA

U subotu su u sportskoj dvorani OŠ Granešina u Zagrebu, nakon osam mjeseci intenzivnog natjecanja, zablistali mladi košarkašice i košarkaši na završnici klupske košarkaške lige u četiri dobna uzrasta od 6 do 15 godina.

UZBUĐENJE I RADOST NA ZAVRŠNICI CIBONA LIGE

Atmosfera je bila ispunjena uzbuđenjem i navijanjem brojnih posjetitelja, većinom roditelja, rodbine i prijatelja mladih košarkaša i košarkašica koji su najprije ispratili utakmice  najstarijih sudionika, dječaka i djevojčica do 15 godina.

Zbog školskog izleta, utakmica između Lupastera, Afričkih vukova i Arctosa, Arktičkih vukova, za prvo mjesto bila je odigrana ranije, pa su jučer odigrane utakmice za treće i peto mjesto. Ekipa etiopskih vukova, Simensis (OŠ Augusta Harambašića) zasluženo je osvojila treće mjesto, dok je ekipa, Laniger (Cankar), himalajski vukovi, završila na četvrtom mjestu. Peti su bili igrači ekipe japanskih vukova, Hattai (Trstenjak, Zrinski, Miškinina, Kršnjavi), šesto mjesto pripalo je ekipi vukova velike ravnice, Nubilus (Pantovčak, Markuševec, Stenjevec, Prečko) a sedmo ekipi Signatus (Cvjetno, Mladost), iberijskih vukova.

LUKA SZAVITS NOSSAN NAJKORINIJI IGRAČ LIGE U KATEGORIJI DO 15 GODINA

Luka Szavits Nossan iz pobjedničke momčadi Lupaster proglašen je za MVP, najkorisnijeg igrača lige, dok je titula najboljeg strijelca pripala igraču Maksimu Rakasu iz ekipe Laniger. Uz ove nagrade, u svim kategorijama podijeljeno je ukupno 11 nagrada za pojedinačna postignuća, pa će prekrasni trofeji uljepšati interijere soba laureata Cibona lige u sezoni 2023/2024. Ernest Weigand je osvojio trofej za poboljšanog košarkaša, najvrjedniji košarkaš lige postao je Marko Anić, za najboljeg timskog košarkaša proglašen je Max Ivančić, dok je najinspirativniji košarkaš bio Marko Lela, najuporniji Din Hodžović, najkreativniji Martin Deban, Ezra Šemanjski je osvojio nagradu za igrača s klupe, najuzorniji igrač je postao Maro Vučković a Krsto Kurtović je osvojio pokal za košarkaša optimista.

MEDALJE SVIMA, A MALI POKALI ZA SVE ČLANOVE POBJEDNIČKIH MOMČADI

Svi sudionici su za svoj trud i postignuća nagrađeni medaljama, dok su prve četiri ekipe u svakoj kategoriji dobile veliki trofej. Članovi prvaka dobili su po uzoru na „Euroleague“, manji trofej za uspomenu na postignuće.


NUBILUS PRVAK U KATEGORIJI DO 13 GODINA

Članovi ekipe Nubilus (Pantovčak) su u kategoriji do 13 godina, ostvarili pobjedu u utakmici za prvo mjesto protiv izvrsne ekipe Lupaster (Gundulićeva), dok je u utakmici za treće pobjeda pripala ekipi Signatus (Mladost, Cvjetno)mjesto u duelu s ekipom Arctos. Crassodon ekipi je pripalo peto mjesto, šesto ekipi Hattai, sedmo mjesto osvojila je ekipa Laniger, osmi su bila djeca iz ekipe Simensis, a Grenlandski vukovi, Orion i Sivi vukovi, Lupus su zauzeli deveto i deseto mjesto u ligi.

MVP JE KIMI BATOR

Član trećeplasirane ekipe Signatus, Kimi Bator je zaslužio trofej za najkorisnijeg igrača lige za uzrast do 13 godina, Vid Bassegli Gozze postao je najbolji strijelac lige a još devet igrača osvojilo je trofeje za svoja individualna postignuća. Manuel Banov je tako bio MVP finalne utakmice te najvrjedniji košarkaš, David Kroflin najuzorniji, Sven Vitković je uzeo trofej za poboljšanog košarkaša a Mihael Primorac za timskog košarkaša. Najinspirativniji košarkaš postao je Karlo Bosnić, Viktor Kovačić je osvojio trofej za najupornijeg košarkaša, najkreativniji igrač lige bio je Lovro Čutura, dok je košarkaš s klupe postao Noa Deutsch, a košarkaš optimist Lukas Žižmond.

ALBUS PRVAK U KATEGORIJI DOBNOG UZRASTA DO 11 GODINA

Članovi ekipe Albus s košarkašima i košarkašicama s lokacije iz Utrina, zasluženo su u finalnoj utakmici pobijedili sjajne protivnike iz ekipe Lupaster iz centra grada. Treće mjesto pripalo je ekipi Nubilus s Pantovčaka koji su bili bolji od ekipe Arctos s Jordanovca u utakmici za broncu. Dingo je osvojio peto mjesto nakon okršaja s ekipom Sugnatus, a od šestog do desetog mjesta, zauzele su redom ekipe Dingo, Signatus, Hattai, Laniger, Simensis i Italicus.

KIMI BATOR REKORDER LIGE PO TROFEJIMA

Kimi Bator je MVP lige i najbolji strijelac u svojoj kategoriji za djecu rođenu 2013./2014. godine a bio je i najkorisniji igrač u starijoj kategoriji, te je s tri najvrjednija postignuća rekorder lige po broju osvojenih trofeja.

Filip Ivančiću pripao je pokal za MVP finalne utakmice i pokal za najvrjednijeg košarkaša lige a Ivan Stipčić je osvojio svoj prvi trofej kao najuzorniji košarkaš. Titula timskog košarkaša pripala je Janu Čolaku, dok je pokal za poboljšanog košarkaša pripala Andreju Vučiniću. Za najinspirativnijeg košarkaša je proglašen Niko Kovačić, koji svakodnevno putuje na treninge iz Ludbrega u Zagreb a pokal za najupornijeg igrača ponio je u svoj dom Ivan Lončar. Najkreativniji košarkaš Cibona lige postao je Borna Živković, košarkaš s klupe Andrej Perković a košarkaš optimist Ilija Tomašić.

DJEČACI I DJEVOJČICE S JORDANOVCA PRVACI U NAJMLAĐOJ KATEGORIJI

Ekipa Arctos, Arktički vukovi, je u neizvjesnoj završnici utakmice sa samo jednim pogotkom razlike slavila u igri za prvaka lige za djecu rođenu 2015. i mlađe. Ekipa Signatus, odnosno Iberijski vukovi s Utrina nisu imali dovoljno sreće ali su dali sve od sebe i zbog toga ipak pokazali radost i zadovoljstvo na svečanoj podjeli odličja i pokala. Laniger je ipak bio prejak za ekipu Orion u utakmici za treće mjesto. Peto mjesto pripalo je djeci iz ekipe Simensis a šesto ekipi Lupaster.

MARKO POTKONJAK NAJKORISNIJI IGRAČ I NAJBOLJI STRIJELAC LIGE ZA NAJMLAĐE

Košarkaš drugoplasirane ekipe Marko Potkonjak ozbiljno je shvatio utakmice Cibona lige te je ostvario najveća postignuća za MVP lige, najkorisnijeg igrača lige i igrača koji je postigao najviše koševa u ligi.

Toma Kovačević bio je najvrjedniji igrač lige do 9 godina, Marko Vražić najuzorniji košarkaš, Karlo Drozdek bio je timski igrač lige, a Fran Cerovac ponio je pokal za poboljšanog košarkaša lige. Uspjeh je postigla i Maura Užarević koja je bila najinspirativnija košarkašica lige, Lota Brlobuš bila je najupornija igračica, dok je pokal za najkreativnijeg igrača pripao Petru Vrgoču. Igrač s klupe postao je Luka Makvić a Teon Jelečević je osvojio trofej košarkaša optimista.

MARIN MRDULJAŠ BABO ODUŠEVO SVOJIM PREPOZNATLJIVIM NAJAVAMA

Dodjela medalja i pehara bila je posebno svečana, jer je najavljivač bio poznati sportski televizijski komentator Marin Mrduljaš, od milja zvani Babo, koji između ostalog prenosi najveće europsko košarkaško natjecanje „Euroleague“ na Sport Klub televiziji.

Marin Mrduljaš Babo je svojim bogatim iskustvom i prepoznatljivim glasom, u svom stilu najavljivao imena djece i nabrajao njihova postignuća prilikom podjele odličja i pokala, što je zaista bio poseban trenutak. Njegovo prisustvo i najave unijele su dodatnu dozu uzbuđenja i ponosa među sudionicima te su dale posebnu važnost i sjaj cijelom događaju finalnog dana Cibona lige, čineći ga nezaboravnim za djecu i njihove roditelje, rodbinu i prijatelje.

Djeca koja su dobila priliku čuti svoje ime najavljeno od strane tako poznate osobe, osjećala su se posebno priznato i cijenjeno. Ovakav angažman pokazuje koliko je važno slavlje sportskih postignuća mladih i koliko su takvi događaji važni za zajednicu.

BOJAN TIŠMA DIJELIO MEDALJE I POKALE

Mladi izvanredno nadareni košarkaš Bojan Tišma dosadašnji član premijer ligaša KK Dubrava i budući košarkaš vrlo poznate Basketball Academie Limburg iz Nizozemske, dijelio je zajedno s hostesama medalje i pokale, što je dodatno uljepšalo ovaj poseban događaj.

Sveukupno, prisustvo poznatog komentatora kao što je Marin Babo Mrduljaš i mladog nadarenog košarkaša kao što je Bojan Tišma, donio je dodatnu dimenziju svečanosti i slavlja te će sigurno ostati u lijepom sjećanju svih prisutnih.

PODRŠKA I ZAJEDNIŠTVO

Sudjelovanje i podrška istaknutih članova zajednice u podjeli nagrada naglašava važnost podrške i zajedništva te čini dodjelu medalja i pokala posebnim svečanim događajem, a njihova uloga simbolizira priznanje i zahvalnost za uloženi trud i postignuća najmlađih košarkaša i košarkašica.

Postignuća najmlađih košarkašica i košarkaša očitovala su se u izvanrednom trudu te u radosti i uživanju svakog sudionika ove lige. Svaka medalja i pokal dokaz su njihove posvećenosti, upornosti i ustrajnosti a njihova suradnja, međusobna podrška i zajednički napori na terenu svijetli su primjeri timskog rada. Uz pokazivanje nevjerojatne strasti i talenta, volje za napretkom, Cibona liga može biti svakom djetetu inspiracija za rješavanje novih izazova.

Sposobnost stvaranja pozitivnog, poticajnog i sigurnog okruženja te znanje, predanost i iskustvo košarkaških trenera i osoblja u sustavu škole košarke Vučići, svojim primjerom pokazuju što znači biti pravi sportski uzor te su neprocjenjivi i ključni za razvoj najmlađih jer svojim savjetima, motivacijom i podrškom potiču djecu na strpljenje i razumijevanje i da uvijek daju sve od sebe u procesu rasta i razvoja u najboljem mogućem okruženju.

MIX ZONA

Laureati su nakon svečanosti podjele medalja i pokala, imali priliku dati intervjue u mix zoni, što je doista bila sjajna ideja koja je dala završnici  događaja profesionalni pečat.

Davanje intervjua u mix zoni omogućila je najmlađima da iskuse pravu atmosferu velikih sportskih događaja, što je posebno važno za njihov razvoj i motivaciju. Ovako organiziran događaj priprema mlade košarkašice i košarkaše za buduće karijere, gdje bi medijska ili javna prisutnost mogla biti sastavni dio njihovih karijera. Intervjui su pružili priliku da se javno pohvale njihovi uspjesi, uloženi trud i osjećaji, što ih može dodatno motivirati i dati im priznanje koje zaslužuju. Intervjui pružaju priliku da se sportaši osvrnu na svoja postignuća i podijele svoje emocije, što dodatno povećava njihov osjećaj ponosa i postignuća.

Sudjelovanje u intervjuima može pomoći mladim sportašima da razviju samopouzdanje i poboljšaju svoje komunikacijske vještine.

Ovakvi trenuci mogu podići događaj na višu razinu te omogućiti najmlađima da podijele svoje emocije i doživljaje sa širom publikom, stvarajući snažniju vezu sa simpatizerima i zajednicom a posebno ako su intervjui prisutni u medijima, čime bi najmlađi dobili priliku biti viđeni i priznati od svojih trenera, obitelji i šire javnosti.

KREATIVNI KUTAK ZA CRTANJE I GRILL PARTY

Osim natjecateljskog dijela, agilni volonteri košarkaškog kluba Vučići su pripremili i razne dodatne aktivnosti. Organiziran je dječji kutak za crtanje na temu košarke i ljeta, foto kutak gdje su svi mogli zabilježiti uspomene, a kulminacija dana bio je Grill party koji su pripremili nekolicina vještih roditelja djece sudionika lige. Djeca i njihove obitelji uživali su u ukusnoj hrani i ugodnom prijateljskom druženju, što je cijeli događaj učinilo nezaboravnim.


SLAVLJE SPORTSKOG DUHA I USPJEHA

Kombinacijom svih sadržaja klupske košarkaške lige a posebno završnog  dana, čini ovu aktivnost posebnim slavljem sportskog duha i uspjeha, talenta te sjajnim iskustvom zajedništva, podrške i entuzijazma za sve sudionike. Sveukupno, ovakva praksa dodaje dodatnu vrijednost događaju, daje mladim sportašima pravi osjećaj što znači biti dio profesionalnog sporta, čineći iskustva djece još bogatijim, nezaboravnim i inspirativnim,  što doprinosi ukupnom uspjehu projekta.

Hvala svim sudionicima, roditeljima djece, trenerima i volonterima na prekrasnoj završnici za pamćenje.

KK Vučići

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE