Hrvatska
FOTO: Održana trenerska klinika u sklopu Zadar Basketball Tournamenta

FOTO: Održana trenerska klinika u sklopu Zadar Basketball Tournamenta

Autor: Teo Cilar

Udruga hrvatskih košarkaških trenera za goste predavače dovela Dimitrisa Itoudisa, Nevena Spahiju i njegovog pomoćnika Guy Goodesa.

Udruga hrvatskih košarkaških trenera je na čelu s predsjednikom Repalust Sašom i tajnikom Tesla Andrejem, a uz pomoć organizatorice Zadar Basketball Tournamenta Zdenke Zrilić, organizirao trenersku kliniku. 

Dvodnevna klinika započela je u subotu kada je predavanje održao bivši hrvatski izbornik, a sada trener Maccabija iz Tel-Aviva, Neven Spahija. Nakon Spahije, predavanje je održao i njegov pomoćnik te bivši prvi trener Maccabija, Guy Goodes. Demonstratori vježbi bili su mladi košarkaši Sonik Puntamike. Nakon predavanja, trener Spahija primjetio je da se na tribinama nalazi i zlatni trener naše U-16 reprezentacije Mile Karakaš te mu čestitao na odličnim rezultatima i zaželio da tako nastavi i u budućnosti. Vodstvu naše trenerske udruge je na kraju rekao neka ga zovu bilo kada ako što treba i da je na raspolaganju te da će vrlo rado pomoći. 

Nedjelja je bila rezervirana za stratega moskovskog CSKA Dimitrisa Itoudisa koji je prije treninga njegove momčadi održao 45-minutno predavanje. Itoudis je demonstrirao pojedine stvari koje radi u svojem klubu te dao mnoge zanimljive informacije našim trenerima. 

Valja spomenuti i mnoge bivše igrače te igračice koje smo zatekli na predavanjima. Bili su tu Tomislav i Jure Ružić, Srđan Subotić, Bruno Šundov, Mario Gašparović, Toni Dijan, Mario Pešut, Roko Jurlina, Anđa Jelavić, Iva Borović, Vedran Morović...