Hrvatska
FOTO: Okupila se ženska košarkaška reprezentacija

FOTO: Okupila se ženska košarkaška reprezentacija

Autor: HKS

Na popisu se nalazi 13 igračica koje će braniti hrvatske boje u utakmicama protiv Švedske i Italije.

Hrvatska ženska reprezentacija okupila se danas u Zagrebu uoči prve utakmice kvalifikacija za EuroBasket 2019. U subotu, 11. studenog 2017, od 18 sati Hrvatska u SD Trnsko igra protiv Švedske. Hrvatska se nalazi skupini H zajedno s Makedonijom, Italijom i Švedskom.

Atmosfera na samom okupljanju je bila sjajna. Tako to uvijek ide jer reprezentacija je, kako nam je sama izbornica, ali i sve cure priznala – nešto posebno.

 - Drago mi je što sam vidjela sve cure, bili smo u kontaktu tijekom cijele sezone. Drago mi je što su sve zdrave, nadam se da će tako i ostati. Atmosfera je super. Cure su željne igre, jedva čekaju kad će krenuti treninzi, a razgovarajući s njima saznala sam da s nestrpljenjem iščekuju utakmicu u subotu. Optimizam je na visokom nivou - otkrila je izbornica Jelavić koja je dodala - volje, motiva i elana za igranjem u reprezentaciji ne nedostaje i nadam se da će se to prenijeti i na teren.

Izbornica je s nekoliko rečenica najavila i subotnju utakmicu protiv Švedske.

- Poznavatelji ženske košarke vjerojatno znaju da Švedska nije slaba reprezentacija. Imaju dvije NBA igračice, a isto tako, sve njihove igračice igraju Euroligu ili Eurokup. Imaju zaista veliko iskustvo, možda veće nego što mi imamo u ovom trenutku, ali ja vjerujem u svoje cure i vjerujem da ćemo kao tim napraviti sve da tu utakmicu odigramo dobro i da se pred svojom publikom pokažemo u najboljem svijetlu, s borbenošću, voljom i htijenje,  onako kako bi to trebalo biti kada se igra za hrvatsku reprezentaciju – kazala je Anđa Jelavić.

FOTO: Marin Sušić - HKS

Na popisu je 13 igračica za koje je bilo teško donijeti odluku, no stručni stožer je bio složan u odluci.

Stvarno je bilo teško jer ne možeš zvati sve cure. Malo je vremena, imamo svega pet dana prije prve utakmice. Da sam pozvala više igračica ne bi im mogla svima pružiti priliku, a s druge strane, moraš puno toga uvježbavati za protivnika. Stručni stožer i ja smo se odlučili za ove igračice. Bila je tu i četrnaesta igračica - Jelena Ivezić, međutim ona se zbog privatnih problema nije mogla priključiti reprezentaciji što mi poštujemo - dodala je izbornica ženske košarkaške reprezentacije.

Reprezentacija će se nakon utakmice protiv Švedske zaputiti prema San Martino di Lupari gdje ju već 15. studenog očekuje utakmica protiv Italije s kojom završavaju ovogodišnji kvalifikacijski prozor.

Sljedeće utakmice kreću u veljači 2018. godine, i to dvije gostujuće - kod Makedonije i Švedske, a nakon toga u studenom 2018. ostaju još dva domaćinstva protiv Italije i Makedonije.

Utakmicu Hrvatska – Švedska moći ćete pratiti na službenom YouTube kanalu Hrvatskog košarkaškog saveza.

POPIS IGRAČICA ŽENSKE KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE:

Ana Marija Begić
Udominate
Lea Miletić
Battipaglia
Ivana Tikvić
Torino
Nina Premasunac
Broni
Tea Buzov
Zabiny Brno
Ružica Džankić
Sepsi Sic Sfantu Gheorghe
Iva Todorić
ŽKK Medveščak
Patricia Bura
ŽKK Medveščak
Carmen Miloglav
Gruner Stern Keltern
Iva Slonjšak
ŽKK Cinkarna Celje
Ivana Dojkić
SpartaK Moscow
Antonija Sandrić
CCC Polkowice
Marija Režan
Praha