Hrvatska
FOTO: Nazoru dodatni poticaj, Orešković kao – Toma Baksuz

FOTO: Nazoru dodatni poticaj, Orešković kao – Toma Baksuz

Autor: Paulo Sarić

Domaći je trener posljednji napad svoje momčadi opisao parafrazirajući popularni film 'Kad porastem biću Kengur'.

Tek su mrvice dijelile 'Vitamine' od velike, i ruku na srce, iznenađujuće pobjede protiv Zadra na domaćem terenu. U danima kada je fokus hrvatske košarkaške javnosti na abaligaškom dvoboju prve momčadi Cedevite protiv Budućnosti u kojemu je ulog finale Jadranske lige, 'Bekavci' su u 20. kolu HT Premijer lige dočekali Dalmatince koji se posljednjih tjedana aktivno pripremaju za svoje regionalne izazove. U takvom su odnosu snaga rijetki očekivali išta više od dostojanstvenog poraza zagrebačkog sastava, no Oreškovićevi su momci odigrali još jednu kvalitetu partiju i do posljednjeg napada u šahu držali goste iz Donatovog grada.

- Odigrali smo dobru utakmicu, ne mogu reći odličnu jer smo izgubili, ali pružili smo dobar otpor. Na kraju smo imali dva skoka u napadu i šut za pobjedu, no nismo ih znali realizirati. Mogu reći da je to i danak neiskustvu, ali definitivno čestitam svojim momcima na borbenosti zalaganju i htijenju jer samo tako možemo ići dalje. Ostalo ćemo probati istrenirati – zadovoljan je igrom svoje momčadi trener B momčadi Cedevite Dražen Orešković.

FOTO: KK Cedevita

A kako i ne bi bio. Nakon početnog traženja njegovi su igrači preuzeli kontrolu nad susretom i dugo vremena koketirali s dvoznamenkastom prednošću. Nakon odmora uslijedio je mali pad, no sve do nekoliko minuta prije kraja 'Vitamini' su bili tu negdje, na šut ili dva zaostatka, da bi se u posljednjoj minuti vratili iz minusa i na koncu imali dva šuta za pobjedu. Da je barem jedan ušao bila bi to velika pobjeda i lijepa uvertira za nedjeljni dvoboj „velikih momaka“.

- Bila je ovo borbena utakmica i do samog smo kraja bili u igri. Na koncu smo malo nesretno izgubili, ali imali smo svoju priliku. Nervozno smo ušli u drugo poluvrijeme. Nismo znali odgovoriti na njihovu agresivnost, iako smo znali da nas upravo to očekuje. S druge strane, nismo odustajali ni na minus osam dvije i pol minute prije kraja. Uspjeli smo se vratiti i imali smo svoju šansu, no nismo ju iskoristili. Zadar je bio spretniji i sretniji i na kraju je zasluženo pobijedio – izjavio je najiskusniji u domaćim redovima Jakov Vladović.

Kada se podvuče crta gosti mogu biti zadovoljni ishodom. Na koncu, ipak se samo bodovi pišu. Većina ostalog bila je za zaborav i u dodatnim će kvalifikacijama ipak trebati pokazati puno veću kvalitetu igre želi li se izbjeći drama protiv makedonskog MZT-a.

- Očekivali smo ovako tvrdu utakmicu. Kako je i rekla u najavi, Cedevita je odigrala jako agresivno na što mi dobar dio utakmice nismo imali pravi odgovor. Kada smo u trećem 'kvoteru' krenuli dobro u kontakt i pas igri te smo iskontrolirali skok i digli obrambenu agresivnost preuzeli smo dominaciju nad utakmicom. Dobro je što je svaki igrač dao određeni obol i dao nam za pravo da računamo na sve momke u razdoblju koje dolazi, a koje je za nas od krucijalne važnosti – rekao je nakon teško izborene pobjede strateg Zadra Ante Nazor i zaključio – još smo jednom pokazali da smo momčad s dva lica. Ako igramo na način kako treba, što se tiče obrane i napada, ako imamo dobar protok lopte i tražimo igrače u boljoj poziciji onda smo prava momčad koja neće imati problema u nadolazećem periodu. Na tome trebamo inzistirati i krenuti u tom smjeru.

Rezultati by SofaScore