Hrvatska
FOTO: Ozljeda zasjenila trijumf Trešnjevke

FOTO: Ozljeda zasjenila trijumf Trešnjevke

Autor: Paulo Sarić

Zagrepčanke su bez većih problema došle do pobjede u Zadru.

Košarkašice Trešnjevke 2009 uvjerljivim su slavljem u Zadru rezultatom 61-78 došle do svoje 16. pobjede u Prvoj ženskoj ligi. Za razliku od prošlog dvoboja u četvrtfinalu Kupa „Ružica Meglaj-Rimac“ igračice Deana Nemeca pružile su puno bolju partiju i već u prvom poluvremenu riješile utakmicu u svoju korist.

Iako su Zadranke povele košem Nine Dedić, gošće su ekspresno odgovorile serijom 0-10 i preuzele rezultatsku inicijativu. Raspoložena Josipa Pavić iskoristila je izostanak najbolje domaće igračice Ane Vrsaljko i već do isteka prve četvrtine zabila devet koševa pa se Trešnjevka košem Anđele Katavić brzo odvojila na dvoznamenkastu prednost. Prednost Nemecovih igračica nastavila je rasti iz napada u napad pa su Zagrepčanke krajem druge dionice otišle na velikih plus 21 (26-47). Iako je kasno „upalila motore“ mlada Karla Erjavec zagrijala se u kratkom roku i u samo nekoliko minuta ubacila 11 poena, a gošće su veliku pomoć imale u neorganiziranoj napadačkoj igri Zadranki koje su u prvom poluvremenu izgubile čak 15 lopti pa se na odmor otišlo s rezultatom 31-49.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U nastavku smo vidjeli sličnu priču. Djevojke Marije Mazije nastavile su gubiti lopte pa se Trešnjevka brzo vratila na plus 20. Semafor je na ulasku u 28. minutu pokazivao 39-64 za Zagrepčanke što je primoralo zadarsku trenericu na novu minutu odmora, no ni ona nije pomogla domaćoj ekipi pa se u posljednjih deset minuta ušlo s rezultatom 42-66 i praktički riješenim susretom. Do kraja smo gledali odrađivanje posla, a vrijedi istaknuti tri nezgodna pada Zadranki od kojih je najteže izgledao onaj domaće kapetanice Lare Nikpalj koja je pritom ozlijedila donji dio leđa i u bolovima napustila parket.

Gošće su do nove pobjede vodile Karla Erjavec s 19 i Nika Muhl sa 17 koševa, dok je najefikasnija u zadarskim redovima bila Nina Dedić sa 16 poena.