Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Ozren Pavlović više nije član Vrijednosnica Osijek

FOTO: Ozren Pavlović više nije član Vrijednosnica Osijek

Krilni igrač slavonskog premijerligaša karijeru će nastaviti u gradu poznatom po dobrom hokeju.

Osipanje kadra Vrijednosnica Osijek se nastavlja. Nakon što je nakon svega četiri odigrane utakmice u HT Premijer ligi Cedevita preotela Jakova Mustapića, a dugogodišnji vođa struke Vladimir Krstić dobio otkaz, još jedna važna karika napušta Brokere.


Foto: Vrijednosnice Osijek

Ozren Pavlović je u 12 odigranih utakmica domaćeg prvenstva bio na prosjecima od 14,0 poena, 5,5 skokova i 1,7 pogođenih trica, dok je u Alpe-Adria Cupu pokazao raznovrsnost te bilježio 12,8 poena, 6,3 skokova i 2,7 asistencija. Kao takav, bio je neizostavni član početne postave Vrijednosnica Osijek, a njegove dobre igre nisu bile nezapažene. 

Novu stranicu u karijeri okrenut će u češkim Pardubicama, gradu koji je poznatiji po sjajnoj hokejaškoj momčadi no što je po košarkaškoj. Generalni manager BK Pardubica, Martin Marko, nije krio oduševljenje hrvatskim pojačanjem:

- "Ozren nam je privukao pažnju dobrim igrama u ovosezonskom izdanju Alpe-Adria Cupa, kao i hrvatskog prvenstva. Igra na poziciji niskog krila, ali zbog svoje univerzalnosti i košarkaške inteligencije može pokriti i druge pozicije. On nam ne dolazi u ulozi spasitelja, već u ulozi igrača koji će aktivno raditi za momčad na oba kraja terena. Želimo mu puno sreće u našem dresu."

Sreću mu je poželio i njegov sada već bivši klub.

- "Ovim raskidom ostajemo bez važnog igrača za nastavak sezone, no nikoga ne želimo sputavati u odlasku. Brzo smo dogovorili uvjete za Ozrenov odlazak, te mu poželjeli sreću u novoj sredini i daljnjoj karijeri. Već su ranije u našem klubu doživjeli afirmaciju i otišli na viši nivo Jakov Mustapić, Luka Barišić, Domagoj Vuković, Jalen Robinson, Venkatesha Jois, Carl Lindbom, Filip Tončinić i mnogi drugi. Potvrđujemo ovim činom smjer koji smo si zacrtali, a to je biti stabilan prvoligaš u kojem mladi talentirani igrači mogu puno napredovati u karijeri."