Hrvatska
FOTO: Perinčić bolji u dvoboju zadarskih trenera

FOTO: Perinčić bolji u dvoboju zadarskih trenera

Autor: Paulo Sarić

Zadrani se nalaze u teškoj situaciji.

Jazine Arbanasi i dalje ne znaju za pobjedu. U drugom su susretu pod vodstvom novog trenera Luke Bujasa pred 128 gledatelja poraženi od Zaboka rezultatom 69-83 i ostali na posljednjem mjestu HT Premijer lige.

Nakon izjednačenog početka utakmice, gosti su bolje otvorili drugu dionicu i s pet vezanih koševa Antonia Črnjevića otišli na prvu osjetniju prednost (22-27). No, to je samo razbudilo Zadrane koji su odgovorili serijom 10-0. Razigrao se Mirza Sarajlija koji je zabio šest poena u samo dva napada i pokrenuo motore Žute podmornice. Zaigrali su domaćini osjetno bolje nego na otvaranju susreta te su u dva navrata otišli na plus pet (32-27 i 35-30) prije nego je Vučić tricom u posljednjem napadu svoje momčadi u prvom poluvremenu smanjio na minus dva iz gostujuće perspektive. Imao je Sarajlija, doduše, i priliku da trima slobodnim bacanjima poveća prednost Jazina uoči odlaska u svlačionice, no na iznenađenje svih prisutnih – sva je tri puta bio neprecizan.

Obilo se to o glavu Bujasovoj momčadi. Jazine su nastavile igrati sa šest igrača i obilato koristiti zonu, dok su Zabočani vrlo brzo upali u probleme s osobnim pogreškama pa je već sredinom treće dionice dio semafora koji prati gostujuću momčad svijetlio kao božićno drvce. Iako do Božića ima još dva tjedna. No, premda se razigrao i kapetan Marin Zrnić domaćini nisu iskoristili ponuđeno, pa su Zabočani serijom 2-10 zatvorili treću dionicu i u posljednjih deset minuta ušli s 51-56.

Nakon samo dvije minute igre u četvrtoj četvrtini situacija je postala alarmantna za Jazine nakon što je Zrnić dobio četvrtu osobnu, a Vlaić pogodio za plus 11 Zaboka (51-62), da bi manje od minutu potom kapetan Zadrana učinio prekršaj u napadu, dobio isključujuću petu osobnu i ostavio svoju momčad na cjedilu. Gosti su dobili vjetar u leđa i sigurnost u napadu pa su lakoćom održavali prednost, a posao im je bio dodatno olakšan nakon pete osobne Jurice Dražovića. Domaćini su se pokušavali vratiti u susret, no kvaliteta je bila na strani Perinčićevog sastava pa su Zabočani mirno priveli utakmicu kraju.

Žute su lavove do pobjede predvodili Ivan Vučić s 22 koša i osam skokova te Antonio Vlaić sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je bolji od ostalih u redovima zadarske momčadi bio kapetan Zrnić koji je završio sa 17 koševa i tri skoka, ali i šest izgubljenih lopti.