Hrvatska
FOTO: Pet dvoznamenkastih igrača za petu pobjedu Zadra u domaćem prvenstvu

FOTO: Pet dvoznamenkastih igrača za petu pobjedu Zadra u domaćem prvenstvu

Autor: Paulo Sarić

Grant, Krajina i Marić nisu dobili ni minute.

Zadrani su pred dvjestotinjak gledatelja na otvaranju sedmog kola HT Premijer lige došli do uvjerljive pobjede nad sinjskim Alkarom rezultatom 99-71. No, priča dana, ili bolje rečeno večeri, bilo je neigranje donedavno startnog razigravača hrvatskog abaligaša Malcolma Granta koji je nakon minute i 13 sekundi koliko je u ponedjeljak odigrao u Splitu danas prosjedio cijelu utakmicu. Je li to 'odgojna mjera' trenera Nazora ili su iskusnom Amerikancu dani odbrojeni saznat ćemo uskoro…

Što se same utakmice tiče tu nikad nije bilo velike dileme. Valja, doduše, istaknuti da su se gosti sve do desete minute držali na jednoznamenkastom zaostatku, no na otvaranju razigrani Brzoja i Vuković prvu su četvrtinu zatvorili serijom 6-0 pa je na semaforu nakon deset minuta svijetlilo 24-12. Nalet domaćina nastavio se i na startu druge dionice, ili bi točnije bilo reći nastavio ga je Luka Božić koji je povezao pet poena za 27-12 Zadra, no da susret ne bude prerano riješen pobrinula se serija 0-7 gostiju koju je u jednom trenutku minutom odmora prekinuo domaći trener Ante Nazor. Ipak, period dobre igre Sinjana brzo je završio pa je Mislav Brzoja polaganjem 58 sekundi prije kraja poluvremena odveo svoju momčad na plus 20 (48-28), da bi se na veliki odmor otišlo s poenom prednosti manje za košarkaše iz Donatovog grada. Rezultat je tim vrjedniji znajući da je postignut uz deset i pol minuta Luke Tomasa i osam i pol Jure Planinića koji se nisu pokazali u lošem svijetlu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Alkar je bolje otvorio nastavak te je u tri minute prišao na zaostatak od 11 poena (55-44) što je, malo je reći, razljutilo trenera Nazora koji je od svojih momaka tražio fokusiran i profesionalan pristup svih 40 minuta. Jasno, nakon minute odmora i posljedične bukvice, Zadrani su se vratili na razinu igre koju su prikazivali na početku utakmice pa nije dugo prošlo prije nego li je semafor ponovno pokazivao plus 20 za domaćine (64-44).

Sa sličnom se razlikom ušlo i u posljednjih deset minuta (77-55) pa do kraja nije bilo većih uzbuđenja. Vrijedi istaknuti tek zadarski lov na 'stotku' u kojem su na koncu ostali za poen prekratki.

Domaćine je do pete pobjede u domaćem prvenstvu vodio Luka Božić s 22 koša i šest skokova, dok je 15 poena uz osam skokova dodao Mislav Brzoja. Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Hrvoje Vučić sa 16 koševa i sedam skokova.