Hrvatska
FOTO: Peta 'stotka' Zadra u pet utakmica

FOTO: Peta 'stotka' Zadra u pet utakmica

Autor: Paulo Sarić

I to vam je HT Premijer liga...

Košarkaši Zadra rutinski su odradili još jednu domaću obvezu u HT Premijer ligi. Dalmatinci su na svom parketu pred četristotinjak gledatelja bez većih problema svladali Hermes Analiticu rezultatom 114-69 i upisali sedmu pobjedu u osam susreta hrvatskog prvenstva.

Kao što se i očekivalo, bio je to lagan zadatak za Jusupove trupe. Gosti su poveli polaganjem Julijana Rajića, no ostatak susreta je protekao u dominaciji Zadra. Hermes se još i dobro držao do sredine prve četvrtine, a onda je šest vezanih poena Stefana Fundića odvelo domaćine na dvoznamenkastu razliku koju nisu ispuštali do samog kraja susreta. Semafor je već na isteku desete minute pokazivao 32-14 za momke u plavo-bijelim dresovima koji su praktički iz napada u napad povećavali svoju prednost, pa ne čudi da je domaće navijače već sredinom druge dionice ponajviše zabavljalo lov na plus 30.

Plijen je ulovljen već na isteku 17. minute nakon predivnog slijeda atraktivnih poteza. Zadrani su prvo podijelili nekoliko „banana“, da bi Karlo Uljarević preko cijelog terena uposlio Planinića koji je ostavio loptu Domagoju Vukoviću za moćno zakucavanje.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Ostatak susreta je poslužio treneru Jusupu da uigra pokoju opciju za ozbiljnije suparnike, a minute su dobili i mladi Jure Planinić i Jan Palokaj koji su ukazano povjerenje opravdali s po 13 poena.

Iz drugog poluvremena kao zanimljivost valja istaknuti višeminutnu obradu starog Zečićeva hita 'Boem u duši' u aranžmanu Tornada, ali i nove povike usmjerene protiv rukovodstva kluba i vladajuće stranke.

Zadrane su do nove pobjede vodili Vuković i Gilbert koji su ubacili 26, odnosno 19 koševa, dok je bolji od ostalih kod Hermes Analitice bio Bruno Perić sa 17 poena.