Hrvatska
FOTO: Pobjeda Zadra u utakmici u kojoj je košarka bila u drugom planu

FOTO: Pobjeda Zadra u utakmici u kojoj je košarka bila u drugom planu

Autor: Paulo Sarić

U Jazinama se igrala i košarka.

Trebao je to biti povratak u 'Hram košarke', kultno mjesto ne samo zadarske košarke, već i grada općenito, mjesto koje je odgojilo tolike generacije košarkaša. Na koncu smo svjedočili novoj mrlji na ionako šporkoj košulji sportske realnosti Donatovog grada. Oko 1500 ljudi skupilo se prije početka utakmice sa Škrljevom u Jazinama, da bi njezin kraj dočekalo njih tek petstotinjak.

Razlog? Pražnjenje istočne tribine nakon prekida utakmice uzrokovanog paljenjem baklji i bacanjem papelitosa na parket.

Nakon samo 38 sekundi utakmice Tornado je izveo koreografiju upalivši nekoliko baklji i zasuvši teren trakama nakon čega je došlo do prekida utakmice. Ubrzo je na istočnu tribinu ušla i policija nakon čega su uslijedili kraći neredi i naguravanje sa snagama reda. Domaći je trener povukao momčad s parketa te je jedno vrijeme 'visio' i sam nastavak susreta da bi se nakon nešto više od dvadesetak minuta utakmica nastavila.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nakon opisanih događanja košarka je pala u drugi plan pa je i ono malo gledatelja koji su ostali u Jazinama više osluškivalo što se događa van dvorane nego li je pratilo stanje na parketu. A tamo smo osim početnih 6-7 Škrljeva vidjeli dominaciju Dalmatinaca kojima je trebalo manje od sedam minuta da se odvoje na dvoznamenkastu prednost (17-7) čime su usmjerili tijek susreta. Semafor je već sredinom druge dionice pokazivao plus 20 za Nazorove momke (39-19) nakon čega je utakmica praktički ušla u „mirne vode“. Na veliki se odmor otišlo s 50-36 za Zadar koji su predvodili raspoloženi Vuković i Brzoja, a nastavak nije donio velika uzbuđenja.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Sve do posljednje minute najbliže što su gosti stigli bilo je na minus od 12 poena nakon trice Karla Uljarevića, no Brzoja i Žorić su brzo odbili nalet gostiju i vratili svoju momčad na ugodnu prednost koju su održavali do samoga kraja.

Na koncu 86-75 i 17. pobjeda Zadra u hrvatskom prvenstvu.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Domagoj Vuković i Mislav Brzoja sa 17, odnosno 16 poena, dok su bolji od ostalih kod Škrljeva bili Karlo Uljarević i Marko Šarac s 21 košem.

Rezultati by SofaScore