Hrvatska
FOTO: Pojeo 'Vuk' magarca… Cibona uvjerljivo svladala Zadar i došla do pete uzastopne pobjede

FOTO: Pojeo 'Vuk' magarca… Cibona uvjerljivo svladala Zadar i došla do pete uzastopne pobjede

Autor: Paulo Sarić

Bila je to jednostrana utakmica u kojoj su Velićevi momci od početka kontrolirali rezultat.

Košarkaši Cibone nastavili su pozitivan niz i pred nešto više od tisuću gledatelja na domaćem terenu svladali KK Zadar rezultatom 76-55 došavši do svoje četvrte pobjede u HT Premijer ligi. Momčad Ivana Velića dobro je skautirala svog suparnika i iskoristila sve nedostatke dalmatinskog sastava te uz pomoć deset trica i čak 13 napadačkih skokova došla do svoje pete uzastopne pobjede.

Iako su Zadrani poveli košem Luke Božića, 'Cibosi' su bolje krenuli u utakmicu. Raley-Ross i Uljarević povezali su dvije trice, pa Velićevim igračima nije dugo trebalo da iskoriste lošu napadačku igru Zadra koji je većinu prve četvrtine do koša pokušavao stići individualnim akcijama te su u četvrtoj minuti krenuli u seriju 13-0 nakon koje je na semaforu svijetlilo 21-6.

Bilo je primjetno da se dio obrambene taktike 'Vukova' bazira na puštanju Božića na šutu, pa je mladi Bjelovarac u prvih osam minuta tri puta pokušao iz daljine, tri puta više nego u prethodna tri kola domaćeg prvenstva, i sva tri puta promašio. Napadačku sušu Zadra koja je trajala punih pet minuta košem od table prekinuo je upravo Božić, no ubrzo je na tricu zadarskog kapetana Špralje odgovorio zagrebački kapetan Rozić te se u drugu dionicu ušlo s ugodnih plus 16 Cibone.

FOTO: KK Cibona Facebook

Gosti su se malo konsolidirali na otvaranju druge četvrtine i nakratko prišli na zaostatak od 11 poena, no 'Vukovi' su brzo odgovorili sa 7-0 i vratili utakmicu pod svoju kontrolu. Napad dalmatinske momčadi čitavo je prvo poluvrijeme bio sterilan čemu je doprinijela dobra obrana domaćina koji su vidljivo pomagali s Luke Božića i u praksi prezentirali na što je Marko Tomas mislio kada je prošle sezone kazao da Zadar igra s četiri igrača, pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 40-24 za domaćine.

S tako podijeljenim kartama bilo je jasno da će Zadranima trebati individualni doprinos u napadu žele li promijeniti stvari, a on se očekivao prvenstveno od dvojice Amerikanaca koji su u prvih 20 minuta igrali ispod očekivanja, no kako se ništa nije promijenilo ni na otvaranju nastavka Cibona je novom serijom, ovaj put 8-0, vrlo brzo, već na ulasku u 24. minutu otišla na plus 21 (50-29), što je mirno održavala do samoga kraja.

FOTO: KK Cibona Facebook

Razlika je nastavila rasti gotovo iz minute u minutu pa su 'Vukovi' u jednom trenutku imali i 28 razlike, što su gosti uspjeli smanjiti do samoga kraja.

Najefikasniji u redovima domaćina koji je došao do pete pobjede u nizu bio je Ivan Novačić s 13 koševa, a pratili su ga Brandis Raley-Ross i Johndre Jefferson s po deset poena, čemu je potonji dodao i deset skokova, dok je jedini dvoznamenkasti kod Zadra Malcolm Grant s deset koševa, čemu je dodao i šest asistencija.