Hrvatska
FOTO: Rođendanska čestitka i debi Planinića

FOTO: Rođendanska čestitka i debi Planinića

Autor: Paulo Sarić

Lijepo predvečerje na Višnjiku.

Zadar je u 24. kolu HT Premijer lige pred 333 gledatelja svladao Vrijednosnice Osijek rezultatom 95-79 i došao do svoje 21. pobjede u domaćem prvenstvu. Za razliku od prošlotjedne utakmice u istom terminu kada su tek u posljednjoj dionici došli do pobjede protiv Hermesa, domaćini su danas stvari riješili nakon povratka iz svlačionice nakon čega su mirno priveli susret kraju.

Nakon sporijeg ulaska u utakmicu u kojemu su rano upali u rezultatski minus i u prvih osam minuta zabili tek jednako toliko koševa, Osječani su u manje od minute napravili seriju 0-7 i poveli 12-15 što je primoralo domaćeg stratega Aramisa Naglića na minutu odmora. Ispostavilo se da je to bila posljednja gostujuća prednost na susretu. Slavonci su se dobro držali do sredine druge dionice, a onda je krenula domaća serija 9-1 koju je započeo i završio raspoloženi Filip Kraljević pa su Dalmatinci u 16. minuti otišli na prvu dvoznamenkastu prednost (34-24). Visoki je Mostarac odigrao vrlo dobrih deset minuta, za to vrijeme ubacivši 12 koševa, čime je zaslužio pljesak malobrojne publike pri izlasku iz igre. U narednim se minutama situacija na terenu ustalila pa se na odmor otišlo s 46-36 za KK Zadar.

Razlika je nastavila rasti iz minute u minutu pa je semafor već sredinom treće četvrtine, nakon polaganja Luke Božića, pokazivao 63-43, ugodnih proljetnih plus 20 za domaćine. Nisu tu Zadrani stali te su već koji napad kasnije imali i 23 razlike, nakon čega su se malo opustili što su Slavonci iskoristili da smanje zaostatak.

Do kraja vrijedi istaknuti rođendansku čestitku Tornada iskusnom Jakovu Vladoviću koji danas slavi 35. rođendan koja je razbila monotoniju četvrte četvrtine kao i domaći debi mladog reprezentativca Jure Planinića koji je pet i pol minuta prije kraja zamijenio Kraljevića i upisao svoje prve službene minute pred zadarskom publikom.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Steven Gray i Filip Kraljević s 20 odnosno 18 koševa, dok su bolji od ostalih kod Vrijednosnica bili Domagoj Vrkić i Nick Tomsick s po 14 poena.