Hrvatska
FOTO: Sandrić i VUŠ Enigma još uvijek ne znaju za poraz u ŠRKL-u!

FOTO: Sandrić i VUŠ Enigma još uvijek ne znaju za poraz u ŠRKL-u!

Autor: Saša Ćirić

Ista meta, isto odstojanje.

Četvrto kolo ŠRKL-a nije donijelo značajne promjene niti na vrhu, niti na dnu ljestvice. No, to ne znači da je bilo lišeno zanimljivosti.

Uvodni susret kola se igrao u subotu u dvorani na Ražinama, a susreli su se Oxford i Vintage bar. Domaća momčad je bila hendikepirana neigranjem svoje prve violine Zlatka Ajdukovića. Goste je, pak, brinulo odsustvo adrenalinskog junkieja Ivana Cukrova, koji je vikend odlučio posvetiti pentranju po Velebitu. Nastup Tomislava Vučića je također bio pod znakom pitanja zbog viroze, no hitronogi branič je hrabro stisnuo zube i obukao dres. Oxford je tijekom prve četvrtine djelovao koncentriranije, a dobro ih je služio i vanjski šut. No, iskusni gosti u drugoj četvrtini okreću vodu na svoj mlin, te do kraja utakmice imaju rezultat pod kontrolom, što rezultira s konačnih 66-98. Oxfordovce je predvodio duo Vukadinović, Milan sa 17 poena i 9 skokova, te Danijel s 14 poena i 6 skokova. Dvoznamenkast je bio i Jure Kljaić s 10 poena i 4 skoka. Kod Vintage bara je najefikasniji bio rutiner Petar Maleš (25 poena, 11 skokova), a dobru podršku su mu pružali već spomenuti Vučić (17 poena), Ivan Duvančić (15 poena, 7 asistencija) i Ante Čoran (14 poena, 6 skokova).

Nakon njih su na parket izašli igrači Kruške Smart plus i VUŠ Enigme. Domaći još uvijek ne znaju za pobjedu u novoj sezoni, a brojne ozljede i spor ulazak u formu ključnih igrača ih priječi u boljim partijama. Unatoč tome, na utakmici ih se pojavilo jedanaest, za razliku od suparnika. Naime, momčad VUŠ Enigme je zbog raznih ozljeda, privatnih obaveza te suspenzija na ovaj susret došla s tek šest (!) igrača u zapisniku. Ipak, najvažnije karike lidera prvenstva su bile na dispoziciji, pa je susret brzo bio lišen ikakve rezultatske neizvjesnosti, s obzirom da je prednost VUŠ-ovaca već na poluvremenu bila visoka (26-42). Do kraja utakmice se nastavilo u sličnom rezultatskom ritmu, pa su gosti slavili s visokih 51-80. U pobjedničkim redovima se većina akcija svodila ili na unutarnju igru Marka Sandrića (20 poena, 13 skokova, 6 asistencija), ili na dalekometnu kanonadu raspoloženih šutera - Branka Klisovića (20 poena, 8 asistencija), Jakova Bačića (17 poena, 7 skokova, 6 ukradenih lopti, 4 trice) i Josipa Babuna (14 poena). Kod Kruške standardno na visokoj razini bila je centarska linija. Krešimir Ivić je ubacio 15 poena, čemu je dodao 4 skoka, a Tomislav Boljat je na svoj konto upisao 14 poena i 8 skokova. 

Treća utakmica kola je bila na rasporedu u nedjelju, a igrala se u dvorani OŠ Vidici. U susretu koji je prema mišljenju mnogih nosio epitet derbija kola susreli su se KK River band i KK 1990. Domaći su bili hendikepirani neigranjem suspendiranog Ivana Blaće, pa se činilo da će gosti lako do pobjede. Uistinu, kad je na poluvremenu semafor pokazivao +15 u njihovu korist (25-40), sve je ukazivalo na takav rasplet. No, domaći se polako vraćaju u susret i smanjuju zaostatak. Ipak, bez Blaće nisu imali potrebnu širinu, pa su gosti na kraju slavili sa šest poena razlike (70-76). Domaće su predvodili Luka Kovač (22 poena, 4 skoka, 5 asistencija), Josip Šarin (15 poena, 6 skokova, 6 asistencija), Kristijan Štrkalj (15 poena, 4 skoka), a Frane Mandić je upisao double-double (12 poena, 13 skokova). U gostujućim redovima je Domagoj Stojanović podsjetio na najbolje partije iz prošle sezone (25 poena, 10 skokova, 5 asistencija), a Marko Brajković je bio na standardno visokoj razini (23 poena, 5 skokova, 5 ukradenih lopti). 

Posljednji susret kola bio je odgođen za srijedu, a u kasnovečernjem terminu (21:30) su se susreli RKK Moderato cantabile i aktualni prvak CB Victoria. Domaća momčad je u dobroj formi, dok gosti ne djeluju kompaktno kao u finišu prošle sezone. Uvodna četvrtina je pokazala da će Moderatovci biti težak zalogaj za Victoriju (20-14), ali to je tek bio uvod za ono što će se događati u drugoj. Momčad u crvenim dresovima je zatvorila sve linije prema svom obruču, a gosti nisu mogli uhvatiti ni pravi šuterski ritam s vanjskih pozicija. Posljedica toga je bila furiozna dionica domaćih, u kojoj su sa 17-5 otišli na poluvrijeme s visokih +18 (37-19). Anemična igra njegovih momaka je razljutila mecenu CB Victorije Darka Damjanića, koji je demonstrativno napustio dvoranu netom prije velikog odmora. Na njegovu žalost, taj potez nije probudio inat igrača u crnim dresovima, pa su domaći održavali prednost na dvadesetak poena. Tek je pred kraj utakmice prošlosezonski MVP Marko Matulja pokušao posljednjim atomima energije inicirati povratak Victorije u susret, no tek su uspjeli kozmetički uljepšati poraz za konačnih 63-50. Pobjedničku momčad predvodili su Luka Skorić (17 poena, 4 skoka), te Zoran Huljev i Roland Labor s identičnim učinkom (po 10 poena i 6 skokova svaki). Matulja je upisao 18 poena i 7 skokova za Victoriju, u čijim redovima su dvoznamenkasti bili i Luka Mijalić (12 poena, 4 asistencije) te Ante Pešić (10 poena, 5 skokova).

Tablica nakon četiri odigrana kola izgleda ovako:

Pozicija
Klub
Pobjede
Porazi
Postignuti poeni
Primljeni poeni
Bodovi
1.
VUŠ Enigma
4
0
269
217
8
2.
RKK Vintage bar
3
1
338
292
7
3.
KK 1990
3
1
329
282
7
4.
RKK Moderato 
cantabile
2
2
286
279
6
5. 
CB Victoria
2
2
251
249
6
6. 
KK River band
2
2
273
249
5 (-1)
7. 
Kruška Smart plus
0
4
234
316
4
8.
Oxford
0
4
247
343
4


Parovi petog kola su:

RKK Moderato cantabile - Oxford, CB Victoria - RKK Vintage bar, KK RIver band - Kruška Smart plus i KK 1990 - VUŠ Enigma.