Hrvatska
FOTO: Šarin prokomentirao pobjedu Dubrave: Nakon četiri uzastopna poraza srušili smo to 'prokletstvo' gostovanja kod Škrljeva

FOTO: Šarin prokomentirao pobjedu Dubrave: Nakon četiri uzastopna poraza srušili smo to 'prokletstvo' gostovanja kod Škrljeva

Autor: Krešimir Galić Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Dubravaši slavili prvi puta nakon 2019.

Košarkaši DepoLink Škrljeva na otvaranju nove sezone u svojoj su dvorani u Mavrincima izgubili od Furnira 81:90 i porazom startali u sezonu 2022./2023.

Domaćin je odmah na početku prve četvrtine pokazao da je silno motiviran. Već u trećoj minuti ima prednost plus šest (8:2) nakon što je Martin Jelić pogodio tricu, a Sandro Antunović tricu i za dva. Furnir se vraća koševima Mateja Bošnjaka. Iako su Zeleni imali plus deset u 6′ pri rezultatu 19:9 na mini se odmor otišlo minimalnom prednošću DepoLink Škrljeva 23:21.

Oba sastava pokazala su lepršavost i brzinu, te se tijekom druge četvrtine nitko nije rezultatski odvojio na više od četiri koša razlike, a Furnir je prvi puta došao u vodstvo u 19′ preko brzonogog američkog pojačanja koje je stiglo ovaj tjedan Taveion Holingsworta.

Isti igrač je 2,1 sekundu prije kraja prvog poluvremena sa dva pogođena slobodna bacanja donio minimalnu prednost gostima na velikom odmoru 48:47 te je ukupno zabio deset koševa. Kod domaćeg sastava tijekom prve dvije četvrtine prednjačio je Jelić sa 17 postignutih koševa od čega četiri trice, te američki play Griffin Ramme sa 11 postignutih koševa. Sa druge strane Bošnjak je postigao 13, a Mateo Vidović 11 koševa.

Početak treće dionice igre u znaku je gostiju iz Dubrave koji se odvajaju prvo na plus sedam 56:49 u 23′, a onda i na plus deset u 26′ nakon treće trice Vidovića i iskorištena dva slobodna bacanja za rezultat 68:57. Gosti su imali i plus trinaest 70:57, ali se na mali odmor otišlo prednošću Furnira 74:64.

Iako je posljednjih deset minuta gost iz zagrebačke Dubrave održavao prednosti i nije dozvolio Zelenima da se približe na manje od sedam razlike, tračak nade za domaćina se pojavio 38′ kada je Vito Smojver pogodio drugu tricu za minus četiri 78:82, ali dalje nije išlo.

Najučinkovitiji na utakmici bio je kapetan Furnira Vidović koji je postigao 24 koša uz tri postignute trice, a njegov suigrač Bošnjak 21. Kod DepoLink Škrljeva Jelić i Antunović su se zaustavili na 17 postignutih koševa.

"Izuzetno važna pobjeda za našu mladu momčad koja je u slaganju na početku sezone. S njom dobivamo na samopouzdanju, a posebno mi je drago što smo napokon slavili kod Skrljeva i tako nakon četiri uzastopna poraza srušili to prokletstvo našeg sportskog direktora Darka Krunića koji je posljednji kao trener našeg kluba slavio ovdje 5.listopada 2019" - kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Standings provided by SofaScore